Oppsummering våren 2012


fredag 29. juni 2012 kjempekjekt.com

Det er igjen på tide å oppsummere et halvt år med blogposter. Aktiviteten har ikke vært like stor som den bruker å være denne våren – grunnet blant annet NDC-forberedelser og mye spennende på jobben – men det har likevel blitt nesten 40 artikler på seks måneder, så jeg får vel være fornøyd.

Sterke meninger om programmering

De første postene jeg vil trekke frem er noen av allmen interesse, hvor jeg deler min mening om hvordan programmerere bør tenke:

To miniserier med mye kode

Jeg lagde to miniserier i vår. I den første tok jeg en nærmere titt på Template Method pattern, og hvordan det endrer seg når man går bort fra klassisk objektorientering. I den andre serien lagde jeg meg et lite problem som jeg løste på fire ulike måter i fire ulike programmeringsspråk:

Utviklerfellesskap i Bergen

I vår holdt jeg et foredrag på NNUG om hvordan funksjonell programmering skiller seg fra objektorientert programmering. Jeg deltok også på en CodingDojo, og et event på ROOTS-festivalen. Her er noen artikler om hva som har skjedd i Bergen i vår:

NDC 2012

Som sagt brukte jeg mye tid på Noregian Developers Conference i år. Og her er blogpostene som direkte hadde noe å gjøre med dette:

Meg og mitt utviklerliv

Jeg legger ikke skjul på at dette er en personlig blog. Følgende blogposter er kanskje ikke så veldig interessante, selv om enkelte av dem faktisk har fikk endel mer oppmerksomhet enn jeg hadde trodd:

CoffeeScript, Lisp og annet bunnfall

Og da står jeg bare igjen med fem artikler:


comments powered by Disqus