NDC 2012 agendaen: Agile & Craftsmanship


mandag 19. mars 2012 NDC Softwareutvikling

Det kan være vanskelig å skaffe seg den komplette oversikten over agendaen for Norwegian Developers Conference 2012 – det er jo så mange tema og navn å holde orden på. Jeg gjør mitt beste for å vise vei i mylderet av presentasjoner, og har nå kommet til det andre av konferansens hovedtema...

agenda_agile

NDC er en smidig konferanse, og tiltrekker seg noen store navn på dette feltet. Her har jeg valgt ut de mest spennende foredragene og foredragsholderne.

Smidige teams og prosjekter

Dan North er en fyr du absolutt ikke bør gå glipp av. I foredraget Embracing Uncertainty vil han snakke om kjernen i smidig utvikling. Dette kommer til å bli et av høydepunktene om du spør meg.

Jonathan Rasmusson, forfatteren av boken The Agile Samurai, er også en veldig spennende foreleser. Han vil holde to foredrag om smidig ledelse under konferansen.

Konferansedeltagere som vil lære mer om Scrum får også muligheten til å tilbringe en hel dag med Mike Cohn. I år vil han blant annet fokusere på ting som estimering, planlegging, user stories, og hvordan man skalerer scrum til distribuerte team.

I tillegg vil jeg nevne at Cory Foy vil snakke om Kanban, og at Paul Goddard og Geoff Watts vil holde en tre timers lang workshop de har valgt å kalle Game Oriented Agile Learning.

Bli en bedre utvikler

Craftsmanship handler om hvordan vi enkeltvis utøver faget vårt, og hvordan vi blir bedre utviklere. Robert C. Martin's sesjoner representerer som regel høydepunktene for meg på konferanser som dette, og i Professional Software Development vil han snakke om hva det vil si å være en profesjonell utvikler i 2012.

I følge ryktene er Venkat Subramaniam en utrolig dyktig og populær foreleser. Han vil blant annet snakke om betydningen av kodekvalitet. Roy Osherove er også med, og vil i år fortelle deg hvordan du kan bli en bedre utvikler ved å bryte ut av din komfort-sone.

Og så er du nesten nødt til å få med deg Greg Young. Jeg vurderer faktisk å delta på hans pre-conference workshop også. Under konferansen vil han snakke om hvordan man raskest mulig kommer igang med å levere reell verdi på et nytt prosjekt.

Når utviklerne tar kontrollen

NDC 2012 vil også gi deg et par foredrag som snakker om hva som skjer når utviklerne kaster bort alle formaliteter og tar styringen selv. I Programmer Anarchy vil Fred George fortelle om steget etter Agile, og morromannen Zach Holman vil gi oss et innblikk i hvordan ting fungerer internt hos GitHub.

Det blir også flere DevOps-relaterte sesjoner. David Farley er en av forfatterne bak boken Continuous Deliver, som ble kåret til den aller viktigste og beste boken for utviklere i fjor. Han kommer til NDC for å snakke om dette.

Noen andre potensielle høydepunkt

En sesjon jeg er litt spent på er Hadi Hariri's Developers: The Prima Donnas of the 21st Century. Det høres ut som om han vil provosere litt, og det kan jo bli gøy. Ellers vil jeg nok ta turen innom You had me at Halo, et foredrag om hva vi kan lære av online gaming for å skape bedre kommunikasjon og samarbeid i distribuerte utviklerteam.

Som du ser er det nok av sesjoner som vil fortelle deg hvordan du både som individuell utvikler og som teammedlem bør forholde deg til softwareutvikling. Dette er presentasjoner som vil gi både nyttige tips og inspirasjon til å bli bedre utviklere, og jeg gleder meg sykt mye til noen av disse.

Tidligere poster om de røde trådene: Webutvikling på NDC 2012.


comments powered by Disqus