NDC 2012 agendaen: Webutvikling


lørdag 17. mars 2012 NDC Webutvikling

I fjor var jeg (som nevnt tidligere) så heldig å bli invitert til å få være med å forme 2012-utgaven av Norwegian Developers Conference. Vi har jobbet hardt med å velge ut de beste av over 500 foreslåtte foredrag, og nå er endelig agendaen lansert.

Vi har forsøkt å fokusere agendaen rundt noen tydelige tema, men innholdet er likevel ganske variert, og det kan nok være vanskelig å få en god oversikt. Det er jo tross alt tre fulle dager med i år åtte tracks hver dag, pluss workshops. Derfor vil jeg nå skrive en rekke blogposter som tar for seg de ulike hovedtemaene for konferansen – de røde trådene – og trekke frem noen av de forelesere og foredragene jeg mener folk bør få med seg.

Og her kommer den første...

agenda_web

Webben er en sentral plattform for de aller fleste utviklere, og er selvfølgelig også et av de viktigste fokusområdene for NDC 2012. Det skjer mye på denne fronten, og det kan være vanskelig å henge med. NDC vil forsøke å gi deg en god oversikt over mulighetene som finnes, og det blir flere muligheter for dypdykk i utvalgte teknologier.

ASP.NET

Det er mange som kommer til Oslo i sommer får å høre hva som er nytt for webutviklere på .NET-plattformen. Og vi har vært så heldige å få med oss Brad Wilson, som er utvikler på ASP.NET MVC-teamet hos Microsoft. Han vil introdusere deg for det som nå heter ASP.NET Web API, som gjør det enklere å lage gode html-baserte API'er. Dominick Baier vil så fortelle deg alt du trenger å vite om sikkerhet knyttet til Web API.

HTML5 og CSS3

Alle snakker om HTML5 for tiden, og det vil man gjøre under konferansen også. Jeg vil trekke frem Lea Verou, som er spesielt dyktig på og kjent for sine presentasjoner om CSS. Bruce Lawson er også med, og vil blant annet holde et foredrag om HTML5 Multimedia. Og Jon Galloway (kjent fra podcastet Herding Code) vil lære "gamle grinebitere" å bli glad i HTML og CSS.

Remy Sharp fra jQuery-teamet er det nok også spennende å få med seg. Han vil kaste lys over noen av de delene av HTML5 som folk ikke snakker så mye om, men som likevel er viktige.

Grafikk og Canvas

Rob Ashton er også tilbake i år, og vil nå snakke om noe han brenner veldig for – nemlig WebGL, et subset av OpenGL for browseren. David Geary er også en interessant fyr med de spennende sesjonene: Mind-blowing Apps with HTML5 Canvas og HTML5 Game Development. Hvem har vel ikke lyst til å lære å lage kule spill for web?

Node.js

Node.js lar deg kode JavaScript på serveren, og har vært veldig populært en stund nå. Sara Chipps, kjent fra Girl Develop It, vil vise nybegynnere hvordan man lager en webapplikasjon med Node.js på 60 minutter. Rob Conery er tilbake i år også, og vil følge opp med et noe mer avansert node.js-foredrag.

Web Sockets

Guillermo Rauch er mannen bak JavaScript-bibloteket Socket.io. Å få ham til Norge er ganske stort! Guillermo vil holde sesjoner om både web sockets og node.js. Konferansen vil dessuten ha foredrag som omfatter SignalR – et .NET-rammeverk for full duplex mellom browser og webserver uten å nødvendigvis kreve støtte for web sockets.

Konklusjon

Som du forstår er programmet tettpakket med innhold om webutvikling, og om du ønsker å få med deg alt i denne røde tråden så rekker du ikke stort annet. Personlig er jeg veldig interessert i web sockets, så det må jeg få med meg. Og så har jeg veldig lyst å bli inspirert av David Geary's presentasjoner.

Lykke til med dine egne valg, og følg med videre for flere poster om agendaen for NDC 2012!


comments powered by Disqus