Kjempekjekt.com "responderer"


søndag 27. mai 2012 kjempekjekt.com

Nå følte jeg det var på tide å redesigne programmeringsbloggen igjen. Jeg likte egentlig det forrige designet ganske godt, men det hadde noen problemer. Hovedutfordringen var at det ikke skalerte så veldig bra på smarttelefoner og pads.

Så si farvell til det gamle (screenshot nedenfor); favell til logo i KRIGSTYPER, farvell til header med fargegradering og animerte bytes, farvell til jQuery-rotert profilbilde, og farvell til information overload på høyresiden...

old_design

Det nye designet er basert på Twitter Bootstrap, en populær HTML5-template jeg har blitt veldig glad i, og har brukt på to andre prosjekter allerede. Hovedfordelen med dette designet er at det er et såkalt responsive design – det vil si at det tilpasser seg dynamisk til browserens størrelse. Nesten uten effort fra min side fungerer nå bloggen min ganske bra på de fleste skjermstørrelser.

RESPONSIVE

Programmeringsbloggen fungerer nå utmerket på min Windows Phone, og på iPad er den helt nydelig. Flere og flere foretrekker å lese blogger slike devicer, så det er på høy tid at jeg gjør denne opplevelsen bedre.

Designet er nå mye renere, med fokus på innholdet. Jeg har beholdt de ti siste kommentarene på høyresiden – jeg tror det skaper engasjement blant leserne. Søkefeltet, listen over ferske poster og listen over kategoriene er flyttet til den minimalistiske headeren.

Jeg setter pris på tilbakemelding, så gi meg gjerne en lyd på om designet fungerer for deg..


comments powered by Disqus