10 Podcasts du bør høre på


torsdag 26. april 2012 Podcasts

For tre år siden lagde jeg en liste over det jeg den gang mente var de 12 beste podcastene for programmerere. Det er på tide med en liten oppdatering!

Det har ikke skjedd forferdelig mye i podcast-verden, og flere av showene jeg hører på er de samme som jeg anbefalte i starten av 2009. Hanselminutes, .NET Rocks, Herding Code og Software Engineering Radio har vært med meg hele veien. Sistnevnte har også blitt betraktelig mere interessant de siste årene.

Så uten noe mer "om og men", her er listen over podcasts jeg lytter til gjevnlig, og hva jeg synes om dem. Og jeg begynner med de middelmådige, og ender med de helt suverene:

The Java Posse
Fire utviklere som egentlig skal snakke om Java, men som ender opp med å snakke om alt mulig annet. Java Posse er helt uten struktur, og minner mer om en typisk pub-samtale mellom geeks. Kan sammenlignes med program som Nytt På Nytt eller Trygdekontoret på NRK. Selv om jeg ikke interesserer meg for Java er dette podcastet underholdende nok når jeg ikke orker å høre på noe annet.
Pragmatic Podcasts
Et podcast fra The Pragmatic Programmers. Veldig bra intervjuer, men veldig få publikasjoner – fem stykk i løpet a 2011, og ingen sålangt i år. Du finner shows om smidig og craftsmanship, Ruby, CoffeeScript, webutvikling m.m.
Brain Science Podcast
Ikke akkurat et podcast for utviklere, men det er viktig å få inpulser fra mange ulike kilder, og dette er for dem som vil få et bedre innblikk i hva vi vet om hvordan hjernen fungerer.
Drunk And Retired
Et ganske useriøst show om programmering og andre nerde-tema. Mye humor og relativt sterke meninger om industrien vår. Ganske underholdende, men ikke et podcast for dem som bare vil holde seg oppdatert.
Software Engineering Radio
Dette podcastet er litt "tørrere" enn de fleste andre, men går også dypere på ulike tema enn mange andre show. Altså ikke alltid så underholdende, men faglig veldig spennende. Tema i det siste har blant annet vært MongoDB, IBM Mainframes, domenespesifike språk, distribuert Scrum og quantum computing.
.NET Rocks!
Sansynligvis det mest kjente utviklerpodcastet, med to nye show hver uke. Jeg irriterer meg ofte over at nivået er litt for lavt for meg, men kvaliteten på showet er likevel så bra at jeg stadig hører på det. Er du ikke allerede en early adapter vil du kunne holde deg veldig oppdatert på hva som skjer i .NET-verden med .NET Rocks.
Hanselminutes
Scott Hanselman er en instererssant fyr, og veldig pedagogisk. Han intervjuer folk både i og utenfor .NET-verden, og jeg føler jeg får endel ut av det. Lengden på ca 30 minutter pr show er akkurat passe. I det siste har det blant annet handlet om F#, startups, MonoTouch, Science Fiction-bøker og om ekteskap mellom geeks og ikke-geeks.
Herding Code
Herding Code var lenge mitt favoritt-cast; en uformell diskusjon mellom fire geeks. Ikke så ustrukturert og mer "on topic" enn The Java Posse. I det siste har de blant annet snakket om ASP.NET MVC og WEB API, JavaScript-bibloteker, Code52, Contiuous Testing og Git, og intervjuet folk som Roy Osherove og Douglas Crockford.
This Developer's Life
Et anderledes og estetisk vakkert podcast for utviklere isped mye bra musikk. Det er Scott Hanselman og Rob Conery som står bak dette, og de snakker mye om hvordan det er å være en utvikler, og hvordan de forholder seg til læring, stress, kritikk, og mye annet. De presenterer historier fra virkeligheten, og intervjuer mange spennende mennesker. Anbefales på det sterkeste!
ThinkRelevance: The Podcast
ThinkRelevance er et veldig spennende firma – tradisjonelt har de drevet med Ruby-utvikling, men er nå også sterke på Clojure. Det jobber et hav av ekstremt dyktige utviklere der, og i dette podcastet intervjues de en etter en. De snakker om hva de holder på med, hvordan de jobber, og hvilke prinsipper som ligger til grunn hos alle som jobber her. Meget inspirerende!

comments powered by Disqus