De 12 beste podcastene for programmerere


onsdag 18. februar 2009 Podcasts

Som jeg har nevnt et par ganger tidligere hører jeg utrolig mye på audio podcasts. Det førset jeg gjør om morgenen etter dysjen er å ta på meg headsettet, når jeg går tur med hunden hører jeg på podcasts - alt i alt får jeg minimum med meg to timer podcasts hver dag, uten å ofre noe annet.

Jeg synes dette er en glimrende måte å bygge opp og vedlikeholde interessen for programmering, samtidig som man får med seg alt det viktigste som skjer i .net miljøet.

.NET Rocks! Herding Code Polymorphic Podcast Hanselminutes

Jeg har selvsagt en mening om hvilke podcasts som er nyttige å høre på, og om du ikke har lyst til å bruke like mye tid på podcasts som det jeg gjør så presenterer jeg herved min liste over de 12 beste podcastene for .net-utviklere.

No. 12 Software Engineering Radio
Dette er et plattform-uavhengig podcast om systemutvikling med mange ulike verter og førsteklasses gjester. Men for å være ærlig så synes jeg av og til at enkelte av folkene her ikke henger helt med - de snakker om veldig omstendelige utviklingsmetodikker, og intervjuene blir (av og til) rett og slett kjedelige. Mye bra innhold, men jeg gleder meg ikke alltid til å høre på dem.
No. 11 Spaghetti Code Podcast
Spaghetti Code er et podcast produsert av en Microsoft evangelist, og om du synes det er ok så kan det være greit å få med seg dette. Kvaliteten kunne vært bedre, men det er mange, interessante tema og noen gode diskusjoner man kan få med seg her.
No. 10 The Thirsty Developer
Dave Bost og Larry Clarkin er utvikler-evangelister for Microsoft, og de har et nokså bra podcast hvor de stort sett intervjuer ulike personer om "fersk" teknologi fra Microsoft. Om du ikke blir kvalm av M$-evangelisering er dette et ok show som holder deg oppdatert på nye ting.
No. 9 Polymorphic Podcast
Craig Shoemaker er MVP innen ASP.NET, og jobber for Infragistics. Dette er hans podcast som ifølge ham selv handler om softwarearkitektur, men som egentlig først og fremst handler om ASP.NET. Kvaliteten har ikke alltid vært helt på topp, og showene publiseres uregelmessig og noe sjeldent.
No. 8 Pixel8
pixel8 radio er det andre podcastet til Craig Shoemaker fra Infragistics. Dette handler først og fremst om utvikling av brukergrensesnitt og gode brukeropplevelser. Teknologier som WPF og Silverlight blir hyppig nevnt.
No. 7 Agile Toolkit Podcast
Dette er ikke et .net-spesifikt show, men handler om smidige metoder generelt. Mye stoff og intervjuer om prosjektplanlegging og gjennomføring. Det er svært nyttig å få noen impulser rundt dette også, så dette podcastet anbefales.
No. 6 Alt.NET Podcast
Jeg synes Alt.NET bevegelser er viktig, og dette er deres podcast. Her snakker man om ting som Alt.NET'erne er optatt av: DDD, O/RM, Dependency Injection, TDD og lignende. Man ser også på Microsoft med et noe mer nyansert blikk enn mange av de andre podcastene
No. 5 Deep Fried Bytes
Dette er et show i samme stil som .NET Rocks (se mitt førstevalg) - men med en "sørstats-tvist". Ledet av Keith Elder og Chris Woodruff.
No. 4 Stack Overflow Podcast
Dette er podcastet til Jeff Atwood (Coding Horror) og Joel Spolsky (Joel on Software), som lar deg bli med på en times diskusjon om det de måtte ha på hjertet. Noe av fokuset er på stackoverflow - de plukker blant annet ut sine favorittspørmål derfra hver uke. Podcastet har fått endel oppmerksomhet den siste tiden pga. negative kommentarer knyttet til Robert C. Martin, TDD og kvalitet - Joel og Jeff har endel spesielle meninger, men det er ikke til å stikke under en stol at de også er to kompetente karer som får ting til. Det er ikke alltid jeg er enig med dem, men det er et underholdende og anderledes show som jeg gleder meg til hver uke.
No. 3 Herding Code
Et ukentlig podcast med K. Scott Allen, Kevin Dente, Scott Koon og Jon Galloway (sjekk ut linkene - de har alle veldig spennende blogger). Det virker av og til litt mindre strukturert, og er ikke så underholdende som enkelte av de andre showene - men det er mere ekte. Det er fire utviklere som sitter og snakker om sine egne erfaringer og meninger, og legger ikke bånd på seg når det gjelder å snakke om ting de mener er feil i bransjen vår. Jeg har begynt å like dette podcastet mer og mer etterhvert som jeg har hørt på det.
No.2 Hanselminutes
Scott Hanselman er en genial fyr.., en utviller man kan se opp til. Han jobber for tiden for Microsoft, men er ikke så evangeliserende som mange andre. Hver uke får du et nytt 30 minutters intervju, og han har et meget vidt spekter på podcastene sine.
No.1 .NET Rocks!
"The Internet Audio Talk Show for .NET Developers." Dette er er det mest kjente podcastet for utviklere, og absolutt min favoritt. Hver uke får du et timelangt show med Carl Franklin, Richard Campbell og en eller flere gjester. Om du bare vil høre på ett podcast så er det dette du må velge.

Podcasts jeg hører på fra tid til annen, men som ikke nådde helt opp: The ASP.NET Podcast, ThoghtWorks - IT matters podcast, Sparkling Client (Silverlight podcast), Boagworld Web Design Podcast og The .NET Preacher Show. Jeg må også nevne det eneste norske .NET podcastet jeg kjenner til, nemlig Einar Ingebrigtsen's podcast. Bare to episoder sålangt, men jeg håper han fortsetter - det er veldig bra for utviklermiljøet i Norge å ha sitt eget podcast.

Jeg har også nylig begynt å høre på et noe som heter The Startup Success Podcast. Går du med tanker om å starte ditt eget firma så er dette noe for deg. Det inneholder en viss mengde evangelisering, men ikke for mye. Dessuten laster jeg ned endel audio podcasts fra channel 9, bl.a. fant jeg nylig MSDN radio - et svensk Microsoft podcast.

Til slutt må jeg bare få nevne Mondays. Det er ut sykt, sykt podcast fra folkene bak .NET Rocks! - men det har ingenting med programmering å gjøre. Sjekk det ut om du våger.

Notat til meg selv: Podcasts jeg ikke har hørt på enda, men som jeg bør gi en sjangse, inkluderer OpenWeb Podcast og Elegant CodeCast.


comments powered by Disqus