OOP vs. FP på NNUG Bergens januarmøte


torsdag 26. januar 2012 NNUG

I går avholdt vi årets første møte i Norwegian .NET User Group i Bergen. Thomas Pedersen ledet an med et bra foredrag om JavaScript The Good Parts, og jeg forsøkte følge opp med å si noe nyttig om funksjonell programmering for objektorienterte utviklere gjennom å vise hvordan enkelte design patterns kan løses i C# og F#.

agenda

Påmeldingen og oppmøtet var imponerende bra – nesten 50 stykker tok seg turen for å spise pizza på Dolly og å høre på det vi hadde å si. Foredraget mitt gikk greit – noen ting føler jeg fungerte bra, andre ting kunne jeg forbedret. Det er vanskelig å holde et foredrag med såpass mye fokus på egne meninger, uten at det f.eks. er en konkret teknologi man skal vise frem, og jeg føler jeg lærte en god del av dette.

Tilbakemeldingene jeg fikk var også stort sett positive, med flere konstruktive tips til hva jeg kunne ha gjort bedre. Blant annet kunne jeg brukt litt mindre tid på introen, og kanskje droppet ett eller to av eksemplene. Tempoet virket det som om folk var fornøyde med. Har du flere tilbakemeldingen er jeg veldig interessert i å høre...

Det var spesielt én teknikk jeg viste som tydeligvis gav flere blant publikum en aha-opplevelse, og det var hvordan jeg kombinerte/slo sammen flere funksjoner til en funksjon. Hvis dette er noe folk begynner å bruke etter å ha sett min presentasjon i går, så er det nok til at det var verdt hele greiene for meg :) Kanskje jeg burde skive en liten blogpost om akkurat den teknikken...

Kvelden ble forresten for anledningen avsluttet med et besøk på Kontoret for de mest ivrige av oss.

Takk for en flott kveld! Liker veldig det gode engasjementet i utviklermiljøet i Bergen for tiden!


comments powered by Disqus