Conway's Game of Life


onsdag 18. januar 2012 CodingDojo CoffeeScript Video

I kveld har Bergen CodingDojo hatt sitt andre møte. Jeg skulle vært med, men måtte desverre trekke meg i siste liten pga. sykdom.

Oppgaven det skulle jobbes med i dag var Conway's Game of Life. Dette er en god dojo-oppgave fordi det er mange måter å angripe problemet på, og det finnes flere løsninger med ulike kvaliteter. Corey Haines og de andre som arrangerer Code Retreats rundt omkring i verden bruker også denne oppgaven. Er du interessert i å vite mer om hva det er for noe anbefaler jeg å ta en titt på Corey's introduksjon til en Code Retreat som ble arrangert i Cleveland.

Jeg løste Game of Life i forrige uke i påvente av kveldens dojo. Da brukte jeg CoffeeScript og HTML. Jeg brukte ingen enhetstester, men testet interaktivt i browseren hele tiden.

Og jeg tok det opp på video. Har du 12 minutter til overs kan du se hva jeg gjorde. Bruk full screen, og pass på at du ser den i HD. Skru også opp lyden, for jeg la på litt kul musikk.

Conway & Coffee from Torbjørn Marø on Vimeo.

Etter at jeg lagde videoen utvidet jeg også løsningen til å støtte et uendelig grid. Har du Chrome (virker i alle fall ikke i IE) kan du se løsningen live her (pass på, den begynner å bli ressurskrevende etterhvert hvis griddet vokser seg stort).

Vi jobbet også med Conway's Game of Life i en intern coding dojo i PSWinCom i forrige uke, og vi har tenkt å gjøre det igjen i flere uker fremover – som en Code Retreat strukket utover i tid. Og vi begynner på nytt hver gang - fokuset er ikke å fullføre en komplett løsning, men å trene på å skrive "perfekt kode".

Nå er jeg spent på å høre hvordan det har gått på kveldens dojo...


comments powered by Disqus