Google History


onsdag 29. februar 2012 Off topic

I dag er det visst siste frist for å slette din historikk hos Google. Fra i morgen av vil de slå sammen historiske data fra de ulike tjenestene de eier for å gi oss enda mere tilpassede annonser og brukeropplevelser. Jeg kjenner at jeg bryr meg lite. Data er til for å deles!

Men dette fikk meg i alle fall til å gå inn på google.com/history, og det er egentlig ganske interessant å se litt nærmere på hvordan jeg har brukt nettet opp gjennom årene. Hvilke videoer så jeg f.eks. online i fjor? Hva søkte jeg på? Hvilke sider klikker jeg med som regel inn på. Når på døgnet søker jeg? Hvilke dager i uken googler jeg mest? Google har svaret på det meste!

For dem som måtte være interessert – de ti domenene jeg ifølge Google har klikket meg inn på oftest de siste 30 dagene er, i priioritert rekkefølge:

 1. stackoverflow.com – man finner jo de fleste svar på programmeringsspørsmål her
 2. en.wikipedia.org – kilden til all kunnskap :)
 3. ruby-doc.org – har behov for å slå opp i Ruby dokumentasjonen fra tid til annen ja
 4. msdn.microsoft.com – likeså må jeg sjekke documentasjonen på .NET rammeverket fra tid til annen
 5. docs.python.org – litt overrasket over at denne kom så langt opp, men kodet jo litt Python for litt siden
 6. www.google.com – ja, jeg er tydeligvis en av dem som av og til googler etter google :P
 7. www.ruby-doc.com – duplikat!
 8. github.com – tilbringer litt tid her, både i egne og andres repositories
 9. php.net – gjør ikke så mye PHP, så når jeg skal det trenger jeg dokumentasjonen
 10. groups.google.com – tja, en eller annen programmeringsrelatert nyhetsgruppe er jeg vel innom

Ikke så vanskelig å se hva jeg er opptatt av altså. Og jeg er ikke redd for å dele denne informasjonen med Google.

Det er også interessant å se på hvilke faktiske sider jeg har klikket meg inn på oftest – her er det blant annet sider med informasjon jeg burde "lære meg utenat", slik at jeg slipper å google. Topp 10 siste 30 dager består av:

 1. Google Analytics – må jo følge med på trafikken ;)
 2. Module: Enumerable (Ruby 1.9.3) – en viktig modul med mange sjekke metoder
 3. Class: File (Ruby 1.9.3) – husker aldri helt hva metodene heter
 4. Google Translate – bruker translate overraskende mye
 5. Class: Dir (Ruby 1.9.3) – enda mer Ruby...
 6. jQuery: ajax() – jQuery API – mange parametre å holde rede på..
 7. Manifesto for Agile Software Development – klikker meg bare inn her for å hente linken av og til
 8. NuGet Gallery – husker jeg lette etter noen Nancy-moduler
 9. Class: Regexp (Ruby 1.9.3) – regex er viktig!
 10. Create module variables in Ruby – StackOverflow-spørsmål

Er du villig til å dele hva Google mener du er mest opptatt av?


comments powered by Disqus