Venkat Subramaniam i Bergen


fredag 1. juni 2012 NNUG

I går fikk utviklerne i Bergen besøk av den berømte og populære foreleseren Venkat Subramaniam. Programmerere fra NNUG og JavaBin samlet seg for å høre Venkat fortelle og demonstrere sine erfaringer om hvordan man skriver kode som trenger thread safety på en testdrevet måte.

Jeg har hørt mye bra om Venkat, og han levde opp til forventningene; har var morsom og engasjerende, og hadde sterke meninger. Under hele kvelden byttet han mellom å demonstrere med Java og med C#, og det behersket han også bra.

venkat

Venkat viste en spennende teknikk for å skrive tester som forsikrer at man bruker locking på riktig måte. Han brukte teknikker jeg og flere andre har brukt for å løse andre problemer, men å se hvordan de kan løse utfordringen med å garantere korrekt synkronisering av parallel kode var interessant. Foredraget var likevel ikke det jeg hadde forventet.

Jeg hadde nemlig et lite håp om å få presentert en løsning på hvordan man kan teste kode for å finne ut når man trenger locking. Hvordan man kan luke ut Heisenbugs. En slik silver bullet finnes selvsagt ikke, selv om jeg (i motsetning til Venkat) har tro på at produkter som CHESS fra Microsoft Research kan komme til å bli nyttige.

berge_aadland

På slutten av kvelden delte vi også ut en Golden Ticket til NDC 2012. Det var flere som hadde lyst til å dra, men som ikke hadde fått mulighet til å dra på konferansen i år. Den heldige vinneren - som vil være å se i Oslo neste uke, og som der vil kunne få med seg flere foredrag av Venkat - ble Berge Aadland. Gratulerer!


comments powered by Disqus