Takk for nå!


lørdag 9. juni 2012 NDC

Keynote: "NDC wants to be the best developer event in the world".
I think they are there already.

Gill Cleeren

Norwegian Developers Conference 2012 er over. Og jeg er sliten men inspirert og veldig fornøyd. Tanker inspirert av de opplevelsene jeg har hatt denne uken kommer til å prege denne bloggen i månedene som kommer, det er helt sikkert!

Jeg har lyst å takke alle de hyggelige menneskene jeg har møtt, lyttet til og snakket med i løpet av konferansen. Dette har vært en berikende opplevelse, og jeg er veldig glad for at jeg fikk være med.

Her følger noen flere bilder fra konferansen, og noen ting som foreløpig ikke fortjener sin helt egen blogpost, men som er verdt å nevne :)

Den store festen

WP_000569

Tradisjon tro var det en stor fest på torsdagskvelden. Det startet med at Microsoft annonserte sin nye Azure release, som blant annet inkluderer virtual machine hosting (Linux i Microsoft-skyen) og git-publisering – ganske kult. Desverre var selve presentasjonen også ganske pinlig, noe det allerede er sagt nok om på twitter.

Deretter var det live musikk fra Carl Franklin, Donkeyboy og sist men ikke minst Loveshack.

WP_000571

Vim vs. Emacs

Det var veldig hyggelig å endelig få møte mange utviklere som jeg tidligere bare har hatt kontakt med via twitter. En av dem var Magnar Sveen. Og hans ferdigheter i Emacs var ekstremt imponerende og inspirerende:

emacs

Så nå må jeg igang å trene – jeg har også lyst å bli så god som han er. Noen ressurser å begynne med:

Noen høydepunkter

Det var veldig mye bra å lytte til i løpet av konferansen, men jeg kan i alle fall trekke frem noen personlige høydepunkt jeg sitter igjen med: Aral Balkans keynote var "top notch". Jeg ble imponert og inspirert av Gojko Adzic's foredrag Reinventing Software Quality. Det var veldig spesielt å se Trygve Reenskaug snakke om (mangelen på) utvikling i softwarebransjen de siste 50+ årene. Jonathan Rasmusson var en rollemodell for hvordan jeg selv ønsker å være i min teamleder-rolle. Og .NET Rocks! paneldebatt om hvor vi er i dag i forhold til smidig utvikling var underholdene og bekreftet mine egne tanker.

Men jeg ble også inspirert av for eksempel Bodil Stokke. Hun holdt en behagelig presentasjon av Clojure server side og client side, og brukte et egetutviklet IDE hun bør være stolt av:

WP_000576

Igor Tkachev var en utvikler jeg hadde hentet inn for å snakke om programmeringsspråket Nemerle. Han var kanskje ikke en førsteklasses foreleser, men han var dyktig i det han holdt på med, og holdt en presentasjon om funksjonell programmering som jeg tror imponerte mange. Han fikk virkelig frem styrken som ligger innbakt i pattern matching.

Siste sesjon

Den absolutt siste sesjonen jeg gikk på, før jeg måtte dra og stå i "streikekø" på Gardermoen, var Computas-gutta's .NET in the physical and meta-physical world.

WP_000584 

Jonas Winje, Einar W. Høst og Bjørn Einar Bjartnes er noen hyggelige nerder som var godt forberedt, og som gjorde et anderledes og meget underholdene show.

Her er bilde av kamera-feeden som viser det Commodore 64-inspirerte grensesnittet til trioens .NET Lisp, kjørende på Gadgeteer hardware:

WP_000585

Et av eksperimentene ble også nesten litt skummelt:

"Jesus Christ....a volunteer nearly got murdered by a couple of mad scientists on stage"

Ashic Mahtab

Bjørn Einar skulle demonstrere .NET Gadgeteers tvilsomme real-time egenskaper gjennom et sikkerhetssystem for sin radiostyrte bil. Han skulle kjøre mot en frivillig person som stod på scenen, bilen skulle oppdage at den var i ferd med å kollidere, og svinge til siden...

WP_000590

Bilen skjøt avgårde som en rakett, svingte, men ikke nok, traff forsøkskaninen, og rekosjerte av scenen.

WP_000591

Jeg fikk desverre ikke fanget selve hendelsen med kamera, men forhåpentligvis vil det bli mulig å få oppleve dette når NDC publiserer videoene.

Og da gjenstår det bare å si..

Alle forelesningene fra NDC 2012 vil som sagt bli gjort tilgjengelige, og det er bra siden det ikke var mulig å klone seg selv og få oppleve alle de spennende sesjonene på en gang. Med over 160 talks var det selvfølgelig noen som ikke fungerte så bra som vi hadde håpet, men det skulle nesten bare mangle. Følg med her i tiden fremover for anbefalinger i forhold til hvilke videoer du bør ta en titt på...

Takk for denne gang!

There are conferences, and then there’s ‪#ndcoslo.
So well run, such great talks.
Honored to be here.

Rob Conery


comments powered by Disqus