inc(2013);


søndag 29. desember 2013 Jobb kjempekjekt.com

Vi er ved en milepæl. 2013 er i ferd med å bli 2014, og på denne tiden er det vanlig å filosofere litt over året som har gått, og å tenke på ønsker og planer for året som kommer. For min egen del trenger jeg å sette ord på hvordan jeg ønsker å starte det nye året. Denne blogposten er noe jeg kommer til å gå tilbake til utover året, for å minne meg selv på hva jeg ønsker å oppnå, og hvem jeg ønsker å være.

There will be nyttårsforsetter!

Utenfor komfortsonen

2013 ble jobbmessig et svært begivenhetsrikt år. Det har vært preget av nye oppgaver, mye læring, og at jeg har måttet utfordre meg selv og beveget meg mye på utsiden av min egen komfortsone.

flow-2013

Året startet med at jeg overtok CTO-stillingen i PSWinCom, fikk personalansvar, og ble en del av selskapets operative ledelse. Jeg måtte omstille meg til nye oppgaver, og det har tatt lang tid å finne ut hvordan jeg vil "bekle" denne rollen.

Dessuten var jeg deltidsstudent hele våren; leder- og prestasjonscoach-programmet til Storform var ingen barnemat. På hver eneste samling måtte jeg grave dypt og finne evner jeg ikke visste at jeg hadde. Da den muntlige eksamenen på universitetet var gjennomført følte jeg meg fakstisk som et nytt og bedre menneske (dopamin-rush).

Etter en hektisk og stressende vår var jeg klar for en litt roligere høst. Men neida! Plutselig var verden snudd på hodet igjen, og jeg gjorde ting jeg ikke hadde gjort før. Sammen med en kollega flyttet jeg ut av PSWinComs lokaler for å fokusere 100% på å utforske nye forretningsområder med Lean Startup-metodologi. Dette var spennende, men også krevende både for meg og for dem jeg "forlot".

Høye tanker om 2014

I året som kommer ønsker jeg å kapitalisere på all læringen fra 2013. Jeg skal ned i flytsonen og bruke erfaringene til beste for meg og for PSWinCom.

Lederrollen i 2014

Nå har jeg vært leder i ett år, og underveis har jeg fått med meg mange verktøy og lært mye om hva rollen er. Men det er først jeg føler at jeg forstår, det er først jeg ser et glimt av hvilken leder jeg ønsker å være. Rasjonelt har jeg forstått hva en god leder gjør, og hvilken verdi han kan tilføre. Men i det siste har liksom flere ting "klikket på plass", og nå ikke bare forstår jeg det, men jeg føler det også.

Det er ikke lett å kommunisere hva jeg tenker, men jeg må klare å omsette denne følelsen til praktisk lederskap.

For cirka et år siden lånte jeg et motto fra selveste Mahatma Gandhi:

You must be the change you want to see in the world.

Dette mottoet er en god ledesnor i livet. I 2014 vil jeg leve dette mottoet; jeg skal ikke stå på sidelinjen, men "gripe tak" og utgjøre en forskjell. Jeg vil ikke bare være en leder for en utviklingsavdelingen, men være en holistisk leder som tar ansvar for hele selskapets suksess. Livet er kort, og jeg vil være den beste utgaven av meg selv som jeg overhodet kan være. Bryte ut av vanene. Møte hver dag med pågangsmot og fryktløshet!

Yes, slik skal det låte – det var et skikkelig nyttårsforsett :)

Skal jeg få til dette må jeg sørge for å i alle fall to ting: Overskudd, og noe som holder motivasjonen oppe. Overskudd krever at jeg er flink med tings som kosthold, trening og avslapning, så det må jeg passe på. Jeg har sagt det før, og er flink i perioder, men jeg kan bedre!

Og noe som kan motivere har jeg allerede bestilt fra Amazon; et par bøker som skal vise meg vei i årets første måneder.

Teknologi i 2014

Jeg har ingen planer om at lederrollen skal komme på bekostning av mitt fokus på teknologi, og som alltid kommer jeg til å bruke mye tid på å lære meg mer og bli en bedre utvikler.

I høst har jeg dyppet tåen – eller kanskje en hel fot når jeg tenker meg om – i JavaScript. Jeg har brukt node.js både i jobben og da jeg lagde årets julekalender. Node gir mersmak. Det er en behagelig og dynamisk plattform som helt sikkert har en stor fremtid. Derfor vil jeg gå dypere og lære mer.

Etter at julekalenderen var fullført fikk jeg faktisk en helt uventet julegave av en av deltagerne: Sølve Heggem sendte meg et Amazon-gavekort som takk! Det satte jeg utrolig stor pris på, og bestilte straks et par bøker til:

Jeg gleder meg til å sette "tennene" i disse lovende bøkene. Tusen takk igjen, Sølve!

Foruten Node er det vanskelig å si hva jeg kommer til å se nærmere på. Jeg går dit interessen drar meg.

Bloggen i 2014

Det er ett og et halvt år siden jeg sist endret designet på denne bloggen min. Jeg endte opp med en blogg som fungerer rimelig bra på pads og mobiler, og det er viktig. Men den har en stor utfordring: Det er vanskelig å finne ting! Jeg har skrevet om veldig mye rart, men hvordan oppdager man det?

Nå har jeg bestemt meg for å gi bloggen en ny overhaling. Og nå kommer jeg til å gå helt bort fra WordPress-platformen. I stedet vil jeg generere statiske sider – det er jo så populært for tiden, og noe jeg har tenkt på siden i vår ;)

Jeg har sett på verktøy for dette: Jekyll (som jeg har brukt før), Middleman, Punch, Wintersmith, Kerouac, Docpad og mange MANGE andre. Det er mye bra her, men ingen har akkurat det jeg trenger, pluss at de har mye jeg ikke trenger. Så av den grunn (men også for å gi meg en mulighet til å lære mer) kommer jeg til å lage mine egne verktøy for å generere og vedlikeholde bloggen. Dette kommer til å gi meg nok å holde på med i de nærmeste ukene.

Jeg håper derfor å kunne presentere bloggen i ny drakt i vår, og at det vil bli mye lettere å navigere og finne frem til det du er interessert i.

Konklusjon

Som alltid har jeg høye tanker om året som ligger forran meg. 2013 har vært veldig spesielt og ganske kaotisk, og i 2014 ønsker jeg å finne tryggheten og roen – men ikke på bekostning av å utrette store ting. Mens 2013 er et år jeg er stolt av å ha "kommet meg gjennom" vil jeg at 2014 skal være et år hvor jeg er stolt av hva jeg har mestret!


comments powered by Disqus