Lean Startup i Bergen


onsdag 2. oktober 2013 Jobb PSWinCom Lean

I januar overtok jeg rollen som teknisk sjef i PSWinCom. Dette gjorde jeg fordi daværende sjef Roald Brekkhus reiste til Berkeley i California for å studere til Master of Technology Management. Nå er han tilbake, proppfull av ideer og inspirasjon. På Berkeley har Roald blant annet blitt eksponert for det beste av hva USA har å tilby innen innovasjon, entrepenørskap og oppstartsstrategier.

Og dette tar han selvfølgelig med seg hjem. I går var det et First Tuesday-arrangement i Bergen hvor temaet var oppstartsbedrifter, og der annonserte første foreleser Helge Hannisdal at Roald vil forsøke å dra i gang en Lean Startup Circle i byen.

PS: Helge Hannisdal anbefalte metoden Lean Startup på bloggen min i desember 2012.

leanstartupcircle_logo-5d5c6ae8efd2c748b4af478b62d46348

Lean Startup Circle Bergen finner du (som alle andre brukergrupper med respekt for seg selv) på meetup.com, og det er bare å registrere seg. Oppstartsmøtet er satt til 13. november, så sett av datoen!

Du kan også sende kodeord LEAN til 2077 for å få tilsendt info.

En lean startup i bedriften

Roald har nå tredd inn igjen i PSWinCom som leder for strategi og innovasjon, og dette markerer begynnelsen på en ny retning for hvordan bedriften vår skaper nye verdier. Og vi har allerede gjort spennende grep...

Sammen med min kollega Rune Vindenes har jeg nå trukket meg ut av den daglige driften i PSWinCom. Vi har funnet oss et lite loftskontor i det som kanskje kan kalles det uformelle telekommiljøet i Bergen sentrum. Derfra skal vi konsentrere oss 100% om å utvikle et nytt forretningsområde for PSWinCom.

kart WP_000504 WP_000502

Loftskontoret

Vi føler oss nå som en startup i bedriften. Og vi er selvsagt Lean. Vi booker møter med potensielle kunder som kan lære oss hva markedet vil ha. Vi skal inntil videre gjøre så lite faktisk produktutvikling som mulig, bare akkurat nok til å få validert hypotesene våre. Vi har mange spørsmål, det er mye kaos, vi er forberedt på å feile – og det er akkurat sånn det skal være!

Og hvis du lurer på hva vi jobber med så er stikkord som tale, telefoni og beredskap sentrale. Vil du vite mer må du gjerne ta kontakt.

Spennende tider dette :D


comments powered by Disqus