Utvikler i fyr og flamme


torsdag 24. mars 2016 Podcasts NDC

Podcasts er viktig for meg. De holder meg med selskap i ellers kjedelige stunder, de inspirerer og de underviser. Dette er fjerde gangen på syv år at jeg vil blogge om hvilke podcasts jeg hører på.

Og de tidligere listene finner du her: 2009, 2012 og 2014.

Denne gangen er det først og fremst ett show jeg vil rette søkelyset på. Et podcast for softwareutviklere som jeg synes gjevnt over er bedre enn det meste jeg har hørt på opp gjennom årene. Og det podcastet heter Developer On Fire.

Developer On Fire er et teknologi-agnostisk intervjupodcast, og følger et fast format med spørsmål som lar deg komme orntlig inn under huden på intervjuobjektene. Dave Rael, som er vert, er også usedvanlig reflektert og flink til å få folk til å åpne seg.

I skrivende stund har Dave produsert 113 episoder, og han publiserer faktisk et nytt intervju hver andre eller hver tredje dag. Jeg har bare hørt rundt 20 av dem selv, så her er det mye å kose seg med fremover. Blant de episodene jeg har satt størst pris på sålangt finner du:

Episode 101 | Christin Gorman - Making the World a Better Place (PS: Christine gjesteblogget for meg i 2012)

Episode 108 | Avdi Grimm - Your Passion Is Yours and Yours Alone

Episode 105 | Gerald Weinberg - Quality

...men listen er som sagt lang, og det er imponerende hvor mange profilerte og spennende navn den inkluderer: Oren Eini, Udi Dahan, Aslak Hellesøy, Andy Hunt, Ward Cunningham, Tim Berglund, Troy Hunt, Scott Hanselman og Uncle Bob, bare for å nevne noen.

Og når du har lyttet til noen av disse kan du etterhvert spille av episode 100, hvor Dave Real selv blir intervjuet, og forteller showets historie.

Til slutt må jeg nevne at Dave har blitt akseptert og invitert til å gjeste Oslo i sommer, hvor han skal stå på scenen på NDC og presentere Optimizing the Programmer: Get More Done Faster.

Andre podcasts

Utenom Developer On Fire hører jeg for tiden mest på ikke-programmeringsrelaterte casts. Her er de viktigste showene i podplayeren min:

Stuff You Should Know nevnte jeg sist gang: To karer som gjør dypdykk i et nytt tema et par ganger i uken. Utvider horisonten!

Current Geek er ren underholdning rundt temaene teknologi, pop-kultur, science fiction, tegneserier og andre nerdegreier.

TED Radio Hour komponerer utdrag fra TED Talks rundt ulike tema.

Restless Device har bare fire episoder, men de er av veldig høy kvalitet og kombinerer teknologi, historie og filosofi på en spennende og undervisende måte. Spesielt liker jeg episoden om LISP: Learning to Think about Thinking.

The Bike Shed er en ukentlig og uhøytidelig samtale mellom utviklervenner som er opptatt av Ruby, Elixir og Rust. Man lærer ikke så mye, men jeg liker det likevel.

Wildcard FC er et norsk podcast for oss som spiller Fantasy Premiere League.

I tillegg hører jeg fortsatt av og til på Nerdist og Giant Robots Smashing into Other Giant Robots. De gamle traverne som .NET Rocks og Hanselminutes har jeg stort sett gitt opp.

Om du også liker podcasts så håper jeg du her har funnet noen nye du kan laste ned og lytte til. Og har du noen gode tips som har gått under radaren min så håper jeg du poster en kommentar om det.

God Påske!


comments powered by Disqus