Til og fra jobb


onsdag 23. april 2014 Podcasts

Hører du på podcasts?

Skal man henge med gjelder det å utnytte tiden. Som til og fra jobb for eksempel. I bilen, bussen eller på T-banen er det perfekt å oppdatere seg på hva som skjer gjennom å høre på podcasts.

I 2009 listet jeg opp det jeg da mente var det 12 beste podcastene for utviklere. I 2012 oppdaterte jeg listen, som da var blitt til 10 podcasts jeg mente alle burde få med seg.

Jeg har fortsatt å utnytte "dødtiden" til å høre på podcasts, men listen har etterhvert endret seg endel. Derfor er det på nytt på tide å si hva jeg mener du bør lytte til.

Podcasts for utviklere (nye)

Følgene 'casts for utviklere fantes enten ikke sist jeg publiserte listen min, eller de hadde unngått radaren min:

Giant Robots Smashing into other Giant Robots Podcast er et ukentlig teknisk podcast - stort sett dreier det seg om intervjuer med en eller annen utvikler eller designer. Kvaliteten er veldig høy og verten er dyktig. Ofte omhandler det forretningssiden av utvikling, og dermed lærer jeg endel og synes det er inspirerende.

Ruby Rogues består av et fast panel som i tillegg inviterer andre utviklere til diskusjoner om alt mulig utviklerrelatert. Selv om hovedfokuset er Ruby så er de fleste episodene alment interessante. Tonen er munter og uformell, og debatantene er dyktige. Jeg kan f.eks. på det sterkeste anbefale episode 150: The Debugging Mindset.

Javascript Jabber er akkurat samme opplegget som Ruby Rogues, bare med Javascript i fokus. Det er til og med samme personen (Charles Max Wood) som står bak. Jeg synes Ruby Roguerne er flinkere, men også dette podcastet er underholdende.

Mostly Erlang podcast er også en paneldebatt, med noe mindre erfaring og lavere kvalitet på produksjonen enn Ruby Rogues og Javascript Jabber (men absolutt ikke dårlig). Temaet er Erlang og funksjonell programmering.

Functional Geekery er et nokså ferskt podcast hvor en FP-fan intervjuer forskjellige utviklere.

NodeUp er et Node.js spesifikt podcast, i samme formatet som Ruby Rogues/Javascript Jabber. Kvaliteten er noe lavere, og jeg synes hovedverten kan være litt irriterende av og til, men du bør gi det en sjanse om du er interessert i Node-plattformen.

Podcasts for utviklere (gamle travere)

The Cognicast er det nye navnet på det som tidligere var ThinkRelevance: The Podcast. Dette er podcastet for alle som er interessert i Clojure, men intervjuene er egentlig aktuelle for alle utviklere. Dette er en av mine absolutte favoritter.

Herding Code har vært med meg lenge, og er stort sett uformelle utviklerdiskusjoner. Javascript og .NET er de vanligste temaene.

Hanselminutes behøver sansynligvis ingen introduksjon. Dette er ikke blant favorittene, men er ofte interessant likevel.

.NET Rocks! er bransjens største og mest kjente podcast, og Carl og Richard produserer hele tre shows hver uke. Omtrent halvparten av temaene er mindre interessante for meg, og de er litt "smale" (Microsoft Microsoft Microsoft). Likevel er det nok bra innhold til at jeg stort sett hører på dem hver uke.

Software Engineering Radio har gått litt opp og ned i kvalitet. Det skiller deg litt ut fra alle de andre, og kommer med intervjuer av noen veldig spennende personer av og til. Teknisk avansert innhold. Gi det en sjanse!

Podcasts som utvider horisonten

Nytt i forhold til før er at jeg hører vel så mye på andre typer podcasts - podcast som er underholdende og samtidig utvider horisonten min på andre felt. Jeg har funnet et lite knippe med shows av høy kvalitet som passer for meg, og de er:

Big Ideas har foredrag om historie, politikk, vitenskap, kultur, økonomi etc. Veldig mye bra! (pass på at du velger audio-kanalen, om det er det du er ute etter)

Smart People Podcast er to muntre karer som intervjuer smarte folk, deriblant en rekke bestseller-forfattere.

The Nerdist er det minst seriøse av podcastene jeg hører på, men jeg må innrømme at det akkurat nå også er favoritten. Her er det mye humor, det er en profesjonell produksjon, og intervjuobjektene er interessante for sånne som meg: Gamle Star Trek-stjerner, mannen bak Hellboy, lingvisten som har laget språkene i Game of Thrones, Arnold Schwarzenegger og en rekke andre skuespillere og kjente komikere. ANBEFALES!

Stuff You Should Know (et podcast fra HowStuffWorks.com) er to fyrer som forteller deg om et nytt tema hver gang. Hvordan virker Mars, hvordan virker Dissociative Identity Disorder, hvordan virker inntektsskatt, hvordan virker 3D-printing, hvordan virker elektrisitet, tattoeringer, online dating, den spanske inkvisisasjonen, amputasjon, salt, tegnspråk, osv. osv. Mye humor, men man lærer også en hel del underveis.

NPR: TED Radio Hour er TEDTalks tilrettelagt for podcast. Hvert podcast omhandler ett tema, men inneholder utdrag fra flere talks samt intervjuer med foredragsholderne. Mange fasinerende ideer å lytte til!

Og det var det. Fant du noe som virket spennende her så er det bare å installere en podcast app på mobilen og begynne å laste ned.


comments powered by Disqus