Et usedvanlig år..


onsdag 23. desember 2009 .net ninja Jobb NNUG Off topic Ruby

Da nærmer det seg slutten av et veldig spesielt år. 2009 var ikke bare det året jeg slanket meg 10 kilo.., for deretter å legge dem på meg igjen. Det var nemlig også det året jeg tok skikkelig tak i min egen karriære, og jobbet målrettet med å bli en mye bedre utvikler. Jeg byttet også jobb i 2009, jeg blogget ekstremt mye, og jeg ble med i NNUG-styret i Bergen. Og sist men ikke minst vil jeg alltid huske 2009 som det året jeg ble pappa til verdens søteste jente.

Her er noen tanker rundt året som har vært. Jeg er ganske stolt av hva jeg har gjort, så dette kan tendere mot selvskryt. Er du ikke fan av det får du surfe videre…

.Net ninja-initiativet

28. desember 2008 satte jeg meg selv et nyttårsforsett: Jeg skulle jobbe målrettet og strukturert med å utvikle mine ferdigheter som programmerer. Jeg hadde store forhåpninger, men ingen anelse om at det skulle forandre mitt forhold til faget mitt så mye som det har gjort. I løpet av året har jeg lest en rekke med fantastiske bøker, hørt på hundrevis av podcasts, sansynligvis kodet mer enn noensinne (både på jobb og fritid), og diskutert mer programmering med andre enn noen gang før. Jeg har fokusert mye på grunnleggende objektorientering, patterns og refakturering. Jeg har praktisert testdreven utvikling/design, tidvis parprogrammering, og lært meg å bruke mocking og Inversion-of-Control containers. Og jeg har utviklet min daglige bruk av C#, gjennom en dypere forståelse av ting som generics, linq og lambda.

Nå på slutten av året har jeg også tatt opp igjen Ruby. Jeg begynte så smått å lære meg dette programmeringspråket i 2006, men det ble for lite brukt, så da klarte jeg ikke holde kunnskapen ved like. Nå leser jeg The Ruby Way, og har flere småprosjekter på gang. Jeg tror tillegget av et dynamisk språk til "min portefølje" vil kunne gjøre meg til en enda bedre utvikler. Så det blir mer om Ruby her til neste år…

NNUG / Community

Som jeg allerede har nevnt inviterte Jon Arild meg med i NNUG-styret i starten av året, og i februar holdt jeg et foredrag om objektorienterte databaser (del 1 og del 2) som ble svært godt mottatt. Jeg har blitt en mere aktiv deltager i det norske .Net-miljøet, bl.a. gjennom bruk av twitter og gjennom bloggen min. Jeg har blogget MYE i år, et naturlig resultat av at jeg har lært så mye nytt, og jeg tror mine blogposter har vært inkludert i Microsofts nyhetsbev hele fire ganger nå.

NNUG-året i Bergen har forresten også vært helt eksepsjonelt; vi har blant annet hatt besøk av "kjendiser" som Jimmy Nilsson, Mary Poppendieck, Jeremy D. Miller, Greg Young, og sist men ikke minst Scott Hanselmann (introdusert av selveste Carl Franklin). MSDN Live i mars og september var også bra, og årets høydare var Norwegian Developers Conference i Oslo.

Farvel Contiki, hei PSWinCom

I sommer takket jeg farvel til CMA Contiki, og begynte som teamleder/seniorutvikler i telekom-selskapet PSWinCom. Det var en svært vanskelig avgjørelse å ta, men i ettertid er jeg veldig fornøyd med utfallet. I PSWinCom har jeg fått anledning til å innføre og praktisere mange av de smidige prinsippene som var vanskelig å gjennomføre i Contiki. Vi har et dyktig og motivert team som er villige til å lære nye ting.

Domenet vi jobber i har også gitt meg mange, nye utfordringer. Vi jobber med en ekte serviceorientert (SOA), event-drevet, asynkron arkitektur med høy throughput. Vi bruker mye windows-services, køer og parallellprosessering, som fører til mange problemer jeg aldri har måttet forholde meg til tidligere. For ikke å snakke om et utall integrasjonspunkter med protokoller av ulik art. Hva mer kan en utvikler ønske seg?

Og så ble jeg pappa..

Samme hvor mye jeg har fått til i løpet av året så er dette det mest fantastiske. Dette er en blog om programmering, så jeg skal ikke kjede dere for mye, og henviser derfor bare til en liten videosnutt (tidligere publisert på facebook):

Om 2010 blir bare halvparten så spennende som 2009 har vært så kommer det til å bli et fabelaktig år. Mitt nyttårsforsett denne gangen er rett og slett å fortsette som jeg gjør nå. Takk til alle som har fulgt utviklingen på bloggen min – jeg ønsker dere en riktig God Jul og et Godt Nytt År alle sammen!!!


comments powered by Disqus