GeekBeer, GeekSquad og MSDNLive


tirsdag 10. mars 2009 MSDN Live

Blue MonsterDa var det over for denne gang. I går var Naboen Pub i Bergen full av geeks fra fjern og nær, og i dag arrangerte Microsoft MSDN Live. Jeg var med som en del av GeekSquad, og skulle være tilgjengelig for å svare på spørsmål og sånn.

Dagen inneholdt en rekke, gode sesjoner, og selv om MSDN Live kostet penger denne gangen var det relativt bra oppmøte. Her følger et kort sammendrag av de ulike forelesningene:

JonasSilverlight 2 v/Jonas Follesø

@follesoe startet dagen med to sesjoner om Silverlight 2. Jonas er meget dyktig til å holde demoer og presentere teknisk stoff på en engasjerende måte. Han brukte DiveLog prosjektet sitt til å illustrere hvordan man kan konstruere forretningsapplikasjoner i Silverlight, og snakket blant annet om hvordan man gjør databinding riktig, hvordan man bruker MVVM pattern til å separere ansvar og gjøre Silverlight testbar.

Jonas gav oss også tips om hvordan vi kan gjøre lastingen av Silverlightapplikasjonene våre raskere med ReXapper, hvordan vi kan gjøre print-opplevelsen bedre for sluttbrukerne, og hvordan vi kan utnytte browseren til å støtte history, back og bookmarks for Silverlight. Jeg synes det tekniske nivået på disse foredragene var ganske bra, men tror at også nybegynnere fikk med seg mye. Selv om man ikke husker alle tipsene, så vet de som var der nå mye om hva som er mulig, og vet hvor de skal lete (http://jonas.follesoe.no/) for å finne detaljene.

RuneWindows 7 og Cloud Computing v/Rune Zakariassen

Rune hadde først en leksjon om Windows 7 for utviklere - om hva vi bør tenke på når våre eksisterende løsninger skal brukes på det nye OS'et, og hva vi bør vite om ny funksjonalitet vi kan ta i bruk når vi lager nye løsninger. Deretter snakket han om Cloud Computing, som han kalte fremtidens applikasjonsplattform. Presentasjonen var først og fremst om Azure, Microsoft's nye cloud, og han demonstrerte hvordan vi går frem for å simulere Azure på utviklings-PC'en. Han gav oss et raskt men spennende innblikk i hva Azure-plattformen kommer til å bestå av, og hva den vil bety for oss utviklere, og det var ganske inspirerende.

Skal jeg si noe negativt om Runes sesjoner så må det være at han var den mest kommersielle/evangeliserende foreleseren denne gangen.., men ikke så mye at det gjorde noe. Han er selvsagt stolt av de nye produktene, og spesielt den siste forelesningen var veldig engasjerende - selv om Azure ikke var helt med oss i dag, slik at Rune ikke fikk demonstrert hvordan man publiserer til "skyen".

PS: Om du vil høre mer om cloud computing og Azure bør du møte opp på NNUG-møtene i Bergen i mars og april. På det første møtet blir den et overordnet foredrag om clouds, og i april kommer Christian Weyer, som vil gjøre et dypdykk i Azure.

PålKjetilWPF done right! v/Pål Fossmo & Kjetil Klaussen

@fossmo og @NotConvincedYet holdt en presentasjon om WPF hvor de brukte PRISM-rammeverket fra Patterns & Practices til å lage en twitter-klient de kalte for kvittre. Underveis lagde de en ny modul for å forkorte URL'er, og gjennom det illustrerte de mange av de viktige konseptene i PRISM / WPF. De snakket om dependency injection, bootstrapperen, moduler, regioner og views, og om kommunikasjon mellom modulene ved hjelp av events.

Som par fungerte de to konsulentene fra Acando veldig bra - de utfylte hverandre, og spilte nærmest et lite rollespill da de utvidet kvittre-klienten. Og budskapet kom klart frem: PRISM er WPF gjort riktig! Det var ekstra spennende for meg å høre dette, ettersom jeg har tatt i bruk PRISM til å lage en intern overvåkningsapplikasjon i Contiki.

BørgeASP.Net instrumentering og ASP.Net MVC v/Børge Hansen

@borge3000 fikk avslutte dagen med to forelesninger. Den første handlet om viktigheten av å gjøre asp.net-applikasjoner enkle å drifte, dvs. å instrumentere løsninger slik at man enklere kan diagnostisere feilsituasjoner som kan oppstå. Et viktig tema, som Børge setter fokus på etter smertefull erfaring fra prosjekter hvor dette ikke har blitt gjort riktig. Han snakket om ting som performance counters og tracing, men det som faktisk var helt nytt for meg var noe som het WebEvents. Veldig interessant.

GeekSquad genserDen aller siste sesjonen handlet om ASP.Net MVC, som trolig vil bli lansert på MIX om en ukes tid. Jeg har ventet med å sette meg inn i dette rammeverket, ettersom jeg ikke har følt så mye "smerte" med og er veldig glad i WebForms. Men nå ble jeg faktisk ganske inspirert, for det nye rammeverket muligjør en estetisk enkelhet som lar deg fokusere på funksjonaliteten du implementerer på en ny måte.

Jeg har blitt forklart ASP.Net Routing tidligere, men Børge var veldig grundig, og nå føler jeg at jeg forstår det mye bedre. Og så ble jeg imponert over hvordan DSL'ene i MVC fungerte, og likte det at man kan lage egne templates for views i T4. Dette må jeg eksperimentere med.

Note-to-self: Last ned MVC etter MIX.

Knagger: , , ,


comments powered by Disqus