Uke 17: Oppdatert PSWinCom gem og Ruby på telefonen


lørdag 30. april 2011 kjempekjekt.com

Uke17Med alt overskuddet etter påsken ble dette en gøy og produktiv uke som bare raste avgårde. Jeg publiserte tre blogposter (+ denne), lagde en kodekata-video, og deltok på NNUG-møte om SpecFlow.

På jobben fikk jeg gjort endel parprogrammering, blant annet i JavaScript/jQuery. Vi fikk også gjort en intern release av det vi jobbet med i ukene før påske, og har begynt å jobbe med tilbakemeldinger vi har fått fra “markedsfolkene”. Jeg har også akseptert en push request til PSWinCom ruby gem, og version 0.1.6 er nå publisert med støtte for CPA GAS-meldinger. Det vil si at den nå kan brukes til å ta betalt for varer og tjenester opp til kroner 300,- (krever egen avtale).

Vi oppdaget også at vi hadde problemer med PUT og DELETE i REST-grensesnittet vårt. Det viste seg at WebDAV, som av en eller annen grunn var installert på produksjonsserveren, kom i konflikt med og forstyrret OpenRasta og vår bruk av REST i IIS. WebDAV ble avistallert, og da fungerte alt fint.

Interessante linker

Denne uken kom jeg over noen spennende mobil-saker for utviklere. Ruboto er et prosjekt som bringer Ruby til Android, og nå har jeg en interactive Ruby-prompt på mobilen hvor jeg kan skrive og kjøre script. Sweet! Da jeg twitret om dette ble jeg også gjort oppmerksom på Iron7, som gir deg det samme på Windows Phone 7.

Jeg fikk også tilsendt en link til Deep Blue Lambda, som gir deg en Clojure REPL på Android-telefonen. Helt konge, bortsett fra at det krever Android 2.1, noe jeg ikke kan få på min HTC Hero sånn helt uten videre. Kanskje det er på tide å få seg ny telefon?!

For dem som har lyst til å se nærmere på Clojure kan jeg også nevne 4Clojure. Det er en site hvor du kan løse en haug med Clojure-problemer av varierende vanskelighetsgrad, koan-style. En kjempemessig ressurs for dem som synes Project Euler blir litt for vanskelig.

Oppdagelsen av debugging

Ukens sitat kommer fra professor Maurice Wilkes, som er best kjent som designeren av EDSAC – den første datamaskinen med intern lagring av programmer (1949).

“As soon as we started programming, we found to our surprise that it wasn’t as easy to get programs right as we had thought.  Debugging had to be discovered.  I can remember the exact instant when I realized that a large part of my life from then on was going to be spent in finding mistakes in my own programs.”

Litt blog-stats

Til slutt noen tall fra programmeringsbloggen, mest for min egen del.

Antall forskjellige besøkende siste uke: 290 (bloggurat). Antall abonnenter på RSS-feed: 198 (feedburner). Antall followers på twitter: 483. Fra Google Analytics, siste måned: 1607 besøk, 2596 sidevisninger, 59% nye besøkende. Mest populære side: En Universell Server. Antall “likes” på facebook fanpage: 14.


comments powered by Disqus