En universell server (video)


lørdag 2. april 2011 Erlang Clojure Podcasts Polyglot Ruby

Har du lyst til å se meg kode? Jeg har laget en code cast video jeg håper du vil like, men først litt bakgrunn…

Joe Armstrongs foredrag om Message Passing Concurrency in Erlang på QCon London i fjor forandret meg! Han viste meg en måte å trylle med kode på som inntil da hadde vært helt fremmed for meg. Etter det har Erlang, og deretter Clojure, formet nye mønstre i hjernen min, om hvordan det er mulig å skape fantastiske ting med dynamisk kode.

I presentasjonen lagde Armstrong noe han kalte for en universell server – en server som kunne bli hva som helst, bare ved at man sendte den ulike kommandoer. I min video lager jeg en lignende server i Clojure. Jeg forventer ikke at min video skal gi noen den samme kvasireligiøse a-ha-opplevelsen som Joe gav meg, men kanskje den kan gi deg noen nye ideer…

Jeg hadde veldig lyst til å bruke Daft Punk’s TRON Legacy soundtrack som bakgrunnsmusikk, men jeg turde til slutt ikke å bruke musikk jeg ikke har rettighetene til. Musikken er derfor hentet fra Mevio’s Music Alley. Skru på høytalerne!

The Universal Server from Torbjørn Marø on Vimeo.

Vil gjerne høre hva du synes!


comments powered by Disqus