Praktisk SpecFlow på NNUG Bergen


mandag 25. april 2011 NNUG TDD BDD

vagif1_reasonably_smallDenne uken skal vi ha det mest interaktive møtet i NNUG Bergen’s historie (såvidt jeg vet/kan huske). På onsdag får vi nemlig besøk av Vagif Abilov, som skal lære .net-utviklerne alt de behøver å vite om såkalte “kjørbare spesifikasjoner”.

For omtrent et år siden skrev jeg blogposten en agurktest, hvor jeg presenterte Cucumber – et fantastisk rammeverk for å gjøre høynivå-TDD, eller BDD om du vil. Man kan beskrive ønsket funksjonalitet i et domenespesifikt språk som i praksis er vanlig engelsk, og så kjøre beskrivelsene og få verifisert om funksjonaliteten eksisterer og virker.

Og da nevnte jeg også SpecFlow, som er et prosjekt kraftig inspirert av Cucumber, laget for oss som er på .net-plattformen.

Vagif vil først introdusere oss for ideene bak Cucumber, Gherkin (det domenespesifike språket) og SpecFlow, og deretter slippes alle møtedeltagerne løs på en programmeringsoppgave hvor man skal bruke SpecFlow.

Du må derfor ta med deg din egen laptop om du kan, hvor du må ha installert Visual Studio 2008 eller 2010, siste versjon av SpecFlow (er selvsagt gratis), og ha fulladede batterier. Har du ikke med egen maskin vil du bli paret opp med en som har, så det er egentlig ikke noe problem.

Jeg håper det kommer mange, selv om det er like etter påske, og mange derfor ikke har fått det med seg enda.

Registrer deg for møtet her >>


comments powered by Disqus