Fersk IT-konsulent


fredag 28. september 2018 Bouvet Jobb

Nå er det omtrent en måned siden jeg begynte som konsulent i Bouvet, etter 9 år i PSWinCom / LINK Mobility. Så jeg tenkte jeg skulle dele litt om hvordan denne første tiden har vært..

Bouvet er et firma med mange ansatte - over 1300 har jeg hørt - og de er gode på å ta i mot nye folk. Da jeg møtte opp første dag var alt av utstyr klargjort, og jeg fikk en liste med oppgaver jeg som nyansatt konsulent måtte jobbe meg igjennom. Det var ting som å ta i bruk Slack, sette opp epost-signatur, lese personalhåndboken, og å skrive min egen CV / konsulentprofil. Jeg måtte også skrive en nyhetsartikkel om min nyansettelse og publisere den på intranettet vårt.

CV

Etter å ha jobbet med disse tingene en uke var det på tide å dra på tur for å møte alle mine kollegaer fra de andre kontorene. Bouvet arrangerte nemlig Bouvet Play, en faglig, sosial og kulturell festival inspirert av South by Southwest. Programmet og gjennomføringen var imponerende bra og stemningen var på topp.

Fra programmet vil jeg trekke frem tre ting jeg satte ekstra god pris på. (1) Keynote med Gustaf Josefsson Tadaa, (2) workshops med utvikleren av Sonic Pi, Sam Aaron (jeg fikk med meg alle tre av workshopene pluss konserten han hadde på kvelden.). Og (3) så satte jeg veldig pris på å se og lytte til vår svært karismatiske leder Sverre Hurum.

Kompiser

Men vel så kjekt var det å møte igjen noen gamle venner. På bildet over ser du meg sammen med Morten (vi har jobbet sammen i tre selskaper nå, og studerte sammen), Ronny (studerte sammen) og Robert (min team-kompis fra to jobber).

Kursbevis

Etter første uke i ny jobb, etterfulgt av en tettpakket festivalhelg, var jeg egentlig ganske sliten. Men da var det på tide med en femdagers, intensiv Azure boot camp i regi av Glasspaper. Jeg fikk lære mer enn jeg egentlig ville vite om alt som skyplatformen til Microsoft har å by på, og hvordan man tar det i bruk.

Adgangskort

Og så var endelig tiden kommet for mitt første oppdrag. Nå jobber Robert og jeg for Equinor, avdeling CFO IT PLA LCI. Det er mye spennende digitalisering på gang, og vi går på med friskt mot. Nå har jeg ikke hatt noe orntlig utviklingsprosjekt å jobbe med på flere måneder, og det er deilig å komme i gang og få kode igjen.

Så det var det, min første måned i Bouvet i korte trekk. Tettpakket. Spennende. Gøy. Takk for måten jeg har blitt tatt i mot på, jeg ser frem til fortsettelsen!


comments powered by Disqus