Første luken åpnet


mandag 2. desember 2013 Bøker Julekalender

Da er vi endelig godt i gang med årets julekalender. 115 utviklere svart riktig på den første oppgaven, som ikke var så veeeeeldig vanskelig. Svaret var nemlig Code Complete – en bok som utviklere bør kjenne til, og som jeg anbefalte her på bloggen i 2009. Og først ute til å svare korrekt var Steinar Lima. Gratulerer!

luke1

Ifølge google analytics hadde jeg 369 unike besøkende på kalenderens første dag, og 1655 sidevisninger i kalenderen. Det blir spennende å se om antallet vokser i dag som det er en vanlig ukedag.

Endret åpningstid

På oppfordring har jeg bestemt meg å endre lukenes åpningstid fra 08:00-22:00 til 09:00-23:00. Det viser seg nemlig at enkelte utviklere har problemer med å stå opp så tidlig som klokken åtte, så for å fjerne litt av fordelen til morgenfuglene (red: småbarnsforeldrene) valgte jeg å gjøre denne justeringen.

Feil i poengberegning?

Det skjedde et eller annet i går ettermiddag som gjorde at kalenderen trodde det bare hadde kommet inn fem riktige besvarelser. Alle som svarte riktig etter dette fikk derfor poengsummen for sjetteplass, som var fem poeng. Da jeg oppdaget dette justerte jeg poengsummene for de det gjaldt, men jeg forstod ikke hvorfor databasen fortsatt rapporterte kun fem korrekte svar i luke 1.

Etter at jeg hadde eksperimentert med litt ulike spørringer løste derimot problemet seg. Var det bare MongoDB som var ustabil? Jeg aner ikke, men skal i hvertfall følge nøye med i tilfelle det skjer igjen.

Luke nummer 2

Så får dere ha lykke til med dagens luke, som åpner om en drøy time! I dag starter vi på 20 poeng til den første med riktig svar, så vi kan raskt få store endringer i lederlisten. Jeg gleder meg til å se hvordan det går.


comments powered by Disqus