Slik fungerer julekalenderen


torsdag 21. november 2013 Julekalender

Nå er det kun 10 dager til advent, og til du kan være med og åpne luker i utviklernes julekalender. Jeg har nå åpnet for at du kan registrere deg, noe 12 utviklere allerede har gjort siden jeg publiserte adressen i går kveld. Du kan se hvem de er om du går inn på kalenderen.

I resten av denne artikkelen vil jeg røpe mer om hvordan kalenderen vil fungere.

Capture_kodejul

En ny luke hver dag

Hver dag i advent kl 08:00 vil en ny luke bli tilgjengelig. Luken inneholder en oppgave som du skal forsøke å besvare, og du må gjøre det innen kl 22:00 samme dag.

Jeg vil forsøke å minne folk på at de må logge seg inn og åpne lukene sine, men du bør forsøke å følge med selv også. Jeg har satt opp en SMS-liste du kan melde deg inn i for å få påminnelser og info, og den vil bli brukt sporadisk. Send kodeord MARO JUL til nummer 26112 for å melde deg på denne. SMS-listen sponses av PSWinCom.

Du får poeng

Når du løser en oppgave får du poeng. Den som klarer å løse oppgaven først får mest poeng, nestemann får litt mindre, men alle som klarer det får noe. Etterhvert som dagene går blir oppgavene mere verdt, og poengene du samler akkumuleres inn i din totale poengsum.

Hvor vanskelig er oppgavene?

Hvor mye tid du må bruke for å løse oppgavene vil variere. Noen vet du sikkert svaret på med en gang, andre kan kreve litt research, og noen vil kreve at du programmerer litt for å finne svaret. Det er ikke meningen at du må ta deg fri i desember for å delta i konkurransen, og det er meningen at konkurransen skal passe for utviklere på alle kunnskapsnivåer. Du vil derfor sikkert føle at noen av oppgavene er veldig enkle, og da er det viktigere å være tidlig ute med svaret. Andre oppgaver vil passe best for dem som tar seg tid til å jobbe litt med å finne løsningen.

Hvor er fasiten?

Løsningen på oppgavene vil dukke opp på denne bloggen – forhåpentligvis dagen etter at luken ble åpnet (men det tør jeg ikke love). Så hvis du ikke klarte å løse en oppgave så kan du lære noe ved å komme inn hit.

Den store premien

Programutvikling har sponset årets flotte premie, som er en billett til NDC 2014 i Oslo. Den utvikleren som står med flest poeng når den siste oppgaven er løst vinner premien. Skulle det mot formodning være to eller flere som da står med like mange poeng så forbeholder jeg meg retten til å finne på hvordan vinneren kåres.

Skulle du ønske å sponse kalenderen med andre premier så er det bare å gi meg en lyd.

Hva venter du på?

Du venter på at det skal bli 1. desember selvfølgelig. Men du kan som sagt allerede i dag registrere deg med din twitter-konto. Så løp og gjør det – dette skal bli både gøy og spennende!

Se også: Det blir julekalender i 2013 også.


comments powered by Disqus