Hackerkultur på NNUG Bergen


onsdag 16. januar 2013 NNUG

NNUG Bergen starter 2013 med å invitere tre utviklere du kanskje har sett før – Bjørn Einar Bjartnes (skrev om "strømmer" i julekalenderen 2012), Einar W. Høst (skrev om IL-programmering i samme kalenderen) og Jonas Winje. Du så dem kanskje på Norwegian Developers Conference i fjor også?

nnugJan2013

Onsdag 30. januar flyr de over fjellet for å levere et show som vil inneholde litt av hvert. Slik beskriver de hva vi kan vente oss:

Noen ganger kan avstanden mellom drøm og virkelighet som programmerer virke stor. Det er lett å tenke noe i retning av at "bare jeg hadde jobbet i GitHub eller Facebook, eller hengt med Guy Steele i gode, gamle dager... Hadde jeg bare hatt tid og anledning, og de rette folkene rundt meg - da skulle jeg fått ut mitt virkelige potensiale!"

Hvordan bygger man egentlig hackerkultur? Vi vet ikke hvordan andre gjør det, men vi tenkte å snakke om hvordan vi har bygget en liten gjeng, med noe vi selv vil kalle hackerkultur. Vi er ikke studenter med masse fritid, vi må, som alle andre voksne, tjene til livets opphold ved å lage applikasjoner som leverer forretningsverdi. Likevel, det var ikke forretningsverdien, tilbudsskrivingen og faktureringen som egentlig lokket oss til maskinen vi er så dypt fascinert av, og ikke skal vi la forretningsfolk i dress ta den opprinnelige fascinasjonen fra oss!

Om du tenker at dette høres ut som en masse prat og ikke noe innhold: ikke bli bekymret. Dette er ikke en motivasjonstale, vi har kun tenkt å ha dette som en rød tråd i en serie av tekniske presentasjoner. Vi vil komme innom lambda-calculus, IL-hacking, node.js og droner. Det vil bli kode. Neppe kode som bør prodsettes i et miljø nær deg, men kanskje er det noe å lære likevel.

Møtet er som vanlig gratis å delta på for alle medlemmer, og siden medlemskapet også er gratis er jo det ganske greit. Og Pizza og noe å drikke får du også. Så virker dette interessant bør du melde deg på!


comments powered by Disqus