Sommerlektyre


onsdag 15. juni 2011 Bøker

Mange liker å bruke litt av sommeren på å lese noen gode bøker. Noen liker krim, andre foretrekker science fiction, selvbiografier eller politiske bestselgere. Selv foretrekker jeg programmeringsbøker, og jeg har nå valgt meg ut et par gode og velkjente klassikere jeg skal kose meg med i sommerferien.

220px-Kr_c_prog_langDen første er The C Programming Language, skrevet av Brian Kernighan og språkets opphavsmann Dennis Richie. Da den ble publisert i 1978 var den den første boken om C på markedet, og en hel generasjon utviklere lærte seg språket gjennom denne. Den andre utgaven, som jeg har bestilt, ble lansert i 1988, og er oppdatert til å bruke ANSI C.

The C Programming Language, ofte bare referert til som K&R, var blant annet boken som gjorde “hello, world”-programmet populært. Boken er ofte sitert, har fått mye skryt, og anses av mange som selve modellen for hvordan tekniske bøker skal skrives.

SICP_coverDen andre boken jeg har bestilt er Structure and Interpretation of Computer Programs (også kjent som SICP, the Wizard Book, og the Purple Book), forfattet av Harold Abelson, Gerald Jay Sussmann og Julie Sussmann. Første utgave ble puplisert i 1984, mens andre utgave (som jeg skal lese) kom i 1996.

SICP er en generell bok om programmering, og har blitt brukt som pensum i introduksjonskurs både ved MIT og andre steder. Programmeringsspråket som brukes for å illustrere konseptene er Scheme (en Lisp-dialekt utviklet av G.J. Sussmann og Guy Steele).

Igjen er dette en bok mange skryter av – Uncle Bob nevner den f.eks. rett som det er. Jeg mener jeg har hørt ham si at SICP er den aller beste boken skrevet om kunsten å programmere.

Hvilke bøker kunne du tenke deg å lese i sommer? Har du lest noen av disse, og har en mening om hva jeg har i vente? Skriv en kommentar da vel!


comments powered by Disqus