Send SMS med Python


fredag 6. mai 2011 Python PSWinCom SMS

Hvis du er en Python-utvikler som lurer på hvordan du skal få til å sende SMS-meldinger fra programmene dine, så kan du slutte å lure nå. Denne uken har jeg startet open source-prosjektet pswinpy, som er et klientbiblotek for sending av SMS. Jeg kaller versjon 0.0.1 for en beta, men det fungerer helt fint, og lar deg sende meldinger slik som dette:

1 from pswinpy import API
2 
3 api = API('black_knight','p@$$w0rd')
4 api.sendSms(4712345678, "It's just a flesh wound.")

Pswinpy tilsvarer pswincomgem-prosjektet jeg startet for Ruby-utviklere for et par måneder siden, og krever en Gateway-konto hos PSWinCom

Du kan også spesifisere avsender, bruke utsatt levering, og sende CPA- og GAS-meldinger (ta betalt for varer og tjenester) om Gateway-kontoen din støtter dette.

Noen som vil hjelpe til?

Pswinpy er mitt aller første prosjekt i Python. Det eneste jeg vet om ideomatisk Python-kode er at det aldri kan skade å inkludere en referanse til Monty Python. Derfor hadde det vært greit om noen fra Python-miljøet kunne tatt en titt på koden og se over om ting ser fornuftig ut.

“Fork” meg gjerne og foreslå forbedringer!

Jeg fikk også til slutt til å publisere pswinpy som en pakke til PyPI, den sentrale indeksen over biblotek og moduler for Python. Dette var ikke like smertefritt som å publisere til RubyGems.org – og å installere Python-pakker er heller ikke så enkelt som å installere Ruby-gems, men ikke så veldig vanskelig heller når man først har lært det.

PSWinCom gem’en har forresten blitt lastet ned over 240 ganger allerede. Jeg vet ikke hvor mange som faktisk bruker den, men synes det er bra uansett. Nå håper jeg utviklere i Python-miljøet vil flokke seg rundt pswinpy på samme måte.


comments powered by Disqus