ROOTS 2011


mandag 18. april 2011 Roots

174837_105008679565008_6988589_nHvis det fortsatt finnes noen norske utviklere som ikke har hørt om ROOTS-konferansen – norges eldste IT-konferanse - så vil jeg gjerne gi mitt bidrag for å rette opp i det nå.

Norge har spilt en sentral rolle innenfor objektorientert programmering. Jeg tenker da først og fremst på Kristen Nygaard og Ole-Johan Dahl, og SIMULA som ble utviklet på Norsk Regnesentral – inspirasjonsskilden til Smalltalk, Object Pascal og C++. Vi har også fostret storheter som Trygve Reenskaug, som kom opp med det velkjente Model-View-Controller designmønsteret.

Vi kan kanskje si at objektorienteringens røtter finnes i Norge!

Og ROOTS er derfor et passende navn på denne viktige, internasjonale konferansen innen objektorientert utvikling, med en rekke verdenskjente navn på listen over foredragsholdere (se her for årets talere).

ROOTS finner sted i Bergen fra 23. til 25. mai, og temaene inkluderer trender innen programmering, craftsmanship, kvalitet, brukergrensesnitt og brukeropplevelse, testing, smidige metoder med mere. Konferansen skiller seg endel fra andre ved at den har en god blanding av lyntaler og lengre dypdykk i ulike tema. Programmet inkluderer også open spaces og diverse sosiale aktiviteter.

Jeg må innrømme at jeg faktisk ikke har deltatt på ROOTS selv, og tilfeldigheter gjør at det ikke lar seg gjøre i år heller – men jeg skulle ønske at jeg kunne være der, og anbefaler alle som har et mål om å bli bedre utviklere om å dra på denne konferansen.

www.rootsconf.no


comments powered by Disqus