To nye styremedlemmer i NNUG Bergen


torsdag 11. november 2010 NNUG

Det har skjedd noen endringer i styret i Norwegian .NET User Group Bergen denne høsten. Mark Nijhof har jo begynt i Bekk i Oslo, og vil være aktiv i NNUG der. Jon Arild har dessuten i tillegg til å være leder i Bergen også tatt på seg lederansvaret nasjonalt - så vi trengte helt klart litt flere folk i styret. To av gruppens mest engasjerte medlemmer har derfor steppet opp. Jeg har intervjuet dem, og det gleder meg å kunne presentere:

Øyvind Fanebust  Thomas Pedersen

Først ba jeg dem fortelle litt om seg selv..

Øyvind: Jeg er en 28 år gammel utvikler opprinnelig fra Lindås nord for Bergen. Bor og jobber i Bergen med samboer, to katter og en hund. De siste årene har jeg vært et aktivt medlem av utviklermiljøet i Bergen gjennom blant annet NNUG og nå arrangementskommiteen for neste års ROOTS konferanse.

Thomas: Jeg er en utvikler som prøver å praktisere gode utviklingsprisipper og praksiser som SOLID, DRY, KISS, Test Driven Developement, parprogrammering etc. Jeg har en sterk interesse for smidig utvikling, og er alltid fokusert på å kontinuerlig forbedre meg selv så vel som teamet jeg er en del av. Ellers er jeg en sosial kar, opprinnelig fra Ålesund, som liker å henge ute blant folk, og har en lidenskapelig interesse for musikk, whisky og AaFK.

Hva interesserer deg for tiden?

Øyvind: I tillegg til mine engasjement i NNUG og ROOTS holder jeg på med mye spennende teknologi for tiden. Domenespesifikke språk er et svært spennende tema som jeg nylig har faktisk fått mulighet benytte i jobbsammenheng. Det samme gjelder siste utgave av ASP.NET MVC rammeverket med blant annet den nye view motoren Razor. Jeg leker også litt med "alternative" programmeringsspråk som Ruby, Closure og Boo.

Thomas: Det er nok med meg som med så mange andre at det er alt for mye som interesserer meg. Man kan naturligvis ikke rekke over alt, så for tiden går det mye i dynamisk programmering og da fortrinnsvis i Ruby. Tester ut en del forskjellige web-rammeverk som Ruby on Rails, Sinatra, og Padrino og har innsett at jeg må lære mer javascript. NoSQL er også et tema som interesserer meg mye og som jeg tror vi bare har sett begynnelsen av.

Når trives du aller best som utvikler?

Øyvind: Jeg er i mitt ess når jeg får jobbe med teknisk interessante problem og kunne lage kreative løsninger. Blir også svært inspirert av å lage noe som er nyttig for andre og få tilbakemeldinger på at det jeg er med på å lage gjør en forskjell.

Thomas: Hm, godt spørsmål. Jeg tror nok jeg trives aller best når jeg får bruke tiden min på å utforske ny teknologi, som for eksempel NoSQL. Jeg liker også godt å finne gode, brukervennlige løsninger på problemene til våre kunder.

Hvordan ønsker du å bidra til NNUG?

Øyvind: NNUG Bergen er jo allerede en suksess. Jeg ønsker å hjelpe til med å opprettholde det høye nivået på foredragsholdere samt være med på å løfte frem "lokale helter". Jeg vil også være med å skape et aktivt community i Bergen som ikke bare fokuserer på "mainsteam" .NET utvikling, men også tar inspirasjon fra andre communities som f.eks. de rundt Java, og Ruby.

Thomas: NNUG har den siste tiden nesten blitt litt bortskjemt med foredragsholdere av stort kaliber fra både inn og utland. Dette er fantastisk bra og har bidratt til at gruppen har opparbeidet seg et veldig godt rykte og er vel blant de beste i Skandinavia. Denne trenden ønsker jeg selvfølgelig skal fortsette, men jeg håper jeg og kan bidra til at vi kan utnytte våre lokale resurser enda mer, enten det er til foredragsholding, coding dojos, "coffee and code" eller hva det enn måtte være.

Hva ser du for deg at du gjør om 10 år?

Øyvind: Forhåpenligvis mye det samme som i dag, kanskje i en noe mer senior stilling. Å jobbe med kode er det som driver meg og jeg ønsker for all del ikke å havne i en "non coding architect" rolle.

Thomas: Om 10 år driver jeg nok fremdeles å lager programvare i en eller annen form. Hva og hvor får tiden vise.

Hvis du syntes dette virket som et par greie folk kan du jo følge @thedersen og @oyvindfanebust på twitter.


comments powered by Disqus