"Vil du bli en .NET Ninja" lansert


onsdag 16. september 2009 .net ninja Diverse prosjekter

I helgen lanserte jeg endelig første release av DotNetNinjaQuiz, min versjon av Vil Du Bli Millionær for .Net-utviklere. Dette er et prosjekt jeg begynte på i januar i år (blogget om det her) som et første forsøk på å lage en WPF applikasjon. Jeg tok opp tråden nå for å kunne spille spillet på høst-kickoff'en til utviklerne i PSWinCom.

Version1_level1

Jeg har gitt DotNetNinjaQuiz et hjem på google code. Etter at jeg la ut versjon 1 twittet jeg om det, og responsen var bra, for etter bare noen få timer hadde nesten 40 personer lastet det ned, og nå – fire dager senere – har over 80 besvart .NET-spørsmål. Det er gøy å lage ting når folk er interessert i å prøve det ut.

Som sagt kodet jeg det meste av dette programmet i januar – i starten på .Net Ninja-initiativet mitt – og det bærer koden preg av. Jeg hadde praktisk talt ikke gjort noe i Windows Presentation Foundation tidligere, og jeg behersket hverken testdreven utvikling eller presentation patterns på den måten jeg gjør i dag. Men gjennom prosjektet fikk jeg prøvd meg på litt av hvert, som for eksempel dynamisk skalering av elementene på skjermen, lasting av grafikk og avspilling av lydeffekter. Jeg brukte også db4objects for persistering, en teknologi jeg akkurat hadde oppdaget på den tiden.

Hvis du ikke har prøvd spillet enda så håper jeg du vil laste det ned og ta en titt. Hva med å for eksempel kjøre et lite "game show" på jobben? Eller foreslå å spille det på neste brukergruppemøte?!

Jeg er forresten veldig interessert i bidrag til neste versjon – spesielt i form av flere spørsmål – så ta gjerne kontakt om du er interessert.


comments powered by Disqus