The Forecast Exchange: Flere grafer og en promo video


søndag 10. mai 2009 Diverse prosjekter Webutvikling

Vi er for tiden godt inne i andre runde med beta-testing av The Forecast Exchange, open-source prosjektet hvor man bruker kjøp og salg av aksjer til å spå om fremtiden. Det jeg har bidratt med den siste tiden er å visualisere data gjennom grafer.

Det førset vi la til var en liten trendgraf, som vi fikk plass til i listen over aktive spådommer. Dette er videreføringen av en håndlaget sparkline-kontroll jeg laget for Fussball Manager, et annet lite hobbyprosjekt. Og resultatet ser sånn ut:

The Forecast Exchange: Active predictions
Klikk bildet for full størrelse

Jeg er interessert i å lære meg jQuery, det mest populære JavaScript/Ajax-biblioteket for tiden, og i går satt jeg og så gjennom alle plugin'ene som er laget for jQuery. Da kom jeg over en plugin som enkelt lar deg opprette Google Charts med jQuery. Jeg har blogget om Google Charts tidligere her.

Ved å bruke denne plugin'en la jeg til to ekstra grafer på The Forecast Exchange: En litt større trendgraf som viser utviklingen av verdien på aksjene, og et lite "spidometer" som viser verdien på aksjene etter siste salg:

The Forecast Exchange: Prediction charts

Og til slutt måtte jeg selvfølglig lage en liten promotion-video for prosjektet vårt. Vel bekomme:

Knagger: , , , ,


comments powered by Disqus