Charts on demand fra Google


fredag 7. desember 2007 Webutvikling

Google lanserte i går nok en kul "dings" - Google Chart. Nå er det veldig kjapt å greit å publisere grafer på web, uten at man har tilgang til noen spesiell chart kontroll. Med Google Chart kan man nemlig med en link som f.eks.:

http://chart.apis.google.com/chart?
cht=p3
&chd=s:GHBGB
&chs=300x100
&chl=Sover|På jobb|I bilen|Ser på TV|Spiser

få google til å produsere en graf som ser slik ut:

Kult? Bildet over produseres altså av Google hver gang noen ser på denne siden. De støtter line charts, scatter plots, bar charts, venn diagrammer og pie charts som vist her. Er du interessert tar du turen til Google Chart API. Ta en titt på eksemplene, mulighetene er store.

Produktet startet orginalt som et 20% prosjekt. Google's ansatte har nemlig anledning til å bruke 20% av arbeidstiden sin på å utvikle "hva de selv vil", og ofte resulterer det i nyttige ting som dette her. Et spennende konsept spør du meg..


comments powered by Disqus