Gode feeds for utviklere


søndag 1. mars 2009 .net ninja

knowledgechannels.png

En som vil være en .net ninja må ha et bevisst forhold til kunnskapskanaler. Jeg har tidligere snakket om hvilke podcasts man kan høre på, og denne gangen vil jeg snakke litt om blogger og RSS feeds.

For et par år siden leste jeg mye blogger. Min RSS leser var min primære kilde til ny kunnskap, og hver gang jeg kom over en utvikler med en interessant blog la jeg straks feeden inn i Google Reader. Men etterhvert ble det alt for mye - det blir skrevet alt for mange, spennende artikler man får lyst til å lese. En stund rakk jeg bare å markere blogposter som interresante, men rakk aldri å komme tilbake til dem for å lese dem grundig. Og det siste året har jeg ikke fulgt med på en eneste feed.

Planen min for å endre på dette er å koke listen min ned til noen få blogger med veldig høy kvalitet. Deretter må jeg etablere en rutine hvor jeg f.eks. bruker 20 minutter hver dag, eller kanskje bare annenhver dag, til å overvåke feedene og lese det som er interessant. Og her er bloggene jeg har valgt ut:

CodeBetter.com - Stuff you need to Code Better!
CodeBetter.com er en community-blog skrevet av profesjonelle .net-utviklere som David Hayden, Glenn Block, James Kovacs og Jeremy D. Miller. De har et snitt på 2 til 5 innlegg hver dag, og innholdet er førsteklasses.

devlicio.us
Samme type blog-community som CodeBetter.com, og har omtrent samme frekvens. Forfatterne er mindre kjente (i alle fall for meg), men innholdet virker bra. Mye Domain Driven Design.

LosTechies.Com
Nok en communityblog. Her kan du lese artikler av Chad Myers, Jimmy Bogard, og en rekke andre. Litt flere artikler hver dag enn devlicio.us og codebetter.

Object Mentor Blog
Den fjerde og siste community-bloggen på listen min, og den med de mest kjente navnene. Her finner du folk som Robert C. "Uncle Bob" Martin, Michael Feathers og Ron Jeffries. Object Mentor fokuserer på Agile og objektorientert design.

Til sammen gir disse fire RSS-feedene rundt 8 artikler hver dag, noen dager ferre. Det er et antall det går an å forholde seg til, og innholdet vil gi meg mye nyttig kunnskap med mindre fokus på nye teknologier, og mer på craftmanship og kvalitetskode. Nyheter innen .net får jeg med meg andre steder som podcasts og twitter, og når jeg har behov for spesifik kunnskap så er google min gode venn.

Jeg har også endel andre blogger jeg kommer til å stikke innom fra tid til annen, og jeg håper selvsagt du vil ta en titt på min feed av og til. Spesielt synes jeg det er kjekt å se hva norkse utviklere skriver om. Og jeg forsøker også å stikke innom InfoQ av og til - hvor min gode venn Jon Arild skriver ukentlige artikler. Men som regel får jeg med meg de viktigste tingene uten å aktivt gå inn og sjekke, og jeg føler det er lurt å konsentrere meg om de aller beste kildene.

Til slutt har jeg ett tips til alle som bruker en RSS reader; om antallet uleste artikler øker bør du ikke vente for lenge før du bare makerer alle som lest og begynner fra scratch. Blog-lesing skal ikke føre til stress, og går du glipp av noe som er veldig viktig så vil det dukke opp igjen andre steder senere.


comments powered by Disqus