Alternativer til NNUG's normale møteform


søndag 1. mars 2009 NNUG

Møtene i Norwegian .NET User Group følger normalt formatet pizza + et foredrag + et foredrag til. I alle fall er det sånn det er på møtene i Bergen. Jeg har tenkt mye på om vi burde variere litt og fra tid til annen forsøke andre formater, slik at vi gjøre det enda mere spennende å delta i NNUG.

Open Space

Open Space Technology er ganske hot for tiden. Kort fortalt er det en åpen møteform hvor agenda bestemmes av alle deltagerne på møtet. Det er en slags diskusjon hvor møtedeltagerne kan ta opp det de er opptatt av der og da, og de som har noe å melde om temaet stepper opp og deler sin kunnskap. Formatet krever en fasilitator som kjenner konseptet, men ellers ingen spesielle forberedelser.

Er dette noe som vil virke også i Norge, eller krever det medlemmer som er mere aktive enn det vi er vandt til? Jeg synes engasjementet i Bergen begynner å bli veldig bra nå, og da kan et slikt spontant diskusjons-format kanskje fungere bra. Sjekk ut openspaceworld.org og openspaceworld.net.

Coding Dojo

En Coding Dojo er et møte hvor en gjeng programmerere møtes for å jobbe sammen om en programmeringsutfordring. Det er to ulike formater på disse møtene: Prepared Kata innebærer at en utvikler har forberedt seg til å løse en oppgave fra scratch. Han bør bruke TDD og utvikle i små steg, hvor hvert steg skal gi mening for alle som ser på. I Randori Kata, den andre varianten, er det publikum selv som skal løse oppgaven. Det er hele tiden to utviklere fremme som jobber i par, men alle i publikum kan kommentere underveis. Hvert par har 5 til 7 minutter før en av dem går ned og en annen fra publikum kommer opp.

Fokuset i en Coding Dojo er å lære seg og praktisere teknikker, ikke nødvendigvis nye teknologier. Man bruker som sagt TDD og parprogrammering, og utviklere av ulike erfaringsnivåer skal føle seg velkomne til å bidra. Møtet anses som en suksess om man blir ferdig med oppgaven innenfor den avsatte tiden OG publikum har skjønt hva som ble gjort og er i stand til å gjenta oppgaven når de kommer hjem.

Jeg synes dette høres ut som en veldig spennende møteform, og det interaktive formatet vil kunne gjøre NNUG veldig spennende.

"Klubbmøte"

Det hadde også vært mulig å ha møter nesten helt uten struktur. Fokuset ville være dreid mer mot det sosiale - hvor alle kan snakke med alle og dele informasjon om det de ønsker. Mer som geek beer events, bare ikke på en pub. Man kunne hatt med seg laptop'er, de som hadde villet kunne parprogrammert eller vist hverandre teknologier eller prosjekter. Men jeg er usikker på hvor attraktive disse møtene ville være for dagens medlemmer.., har kanskje ikke så mye tro på dem selv.

Quiz night

Det hadde kanskje vært gøy å fra tid til annen bytte ut et foredrag med et quiz. Vi kunne brukt samme format som pub quiz - dele opp i grupper og stille .net-relaterte spørsmål. Om dette var den første sesjonen, kunne man summere opp og presentere vinnergruppen etter foredraget i den andre sesjonen. Hadde det vært gøy?

Jeg holder forresten på å konstruere et Vil_Du_Bli_Millionær-lingende spill i WPF jeg også kunne tenke meg å kjøre en liten sesjon med på NNUG. Vil du hjelpe meg så trenger jeg folk til å finne på flere spørsmål.

Programmeringskonkurranse

Her tenker jeg ikke på en alternativ møteform, men på å arrangere en programmeringskonkurranse i regi av NNUG. F.eks. en åpen konkurranse hvor man kan melde inn teams på 3 til 5 utviklere som i løpet av 72 timer eller lignende (over en helg) skal levere en fungerende løsning på et gitt problem - i valgfri .net-teknologi. Vinneren kan f.eks. avgjøres gjennom avstemning fra alle deltagerne. Og så må vi selvsagt ha en solid premie.

Jeg kunne tenke meg å være med på noe sånt selv, men det er ikke sikkert det er nok folk i miljøet som kan bruke såpass mye tid på en slik konkurranse. Hadde dette vært noe for NNUG nasjonalt kanskje? Eller finnes det noen allerede eksisterende konkurranser jeg heller bør se på?

Jeg er veldig interessert i å få litt tilbakemelding på hvilke av disse forslagene folk tror kunne fungert - hvilken møteform/aktivitet du kunne tenke deg å delta på. Eller har du andre forslag kanskje? Legg igjen en kommentar.


comments powered by Disqus