De beste TechEd-foreleserne


søndag 11. november 2007 TechEd

TechEd i Barcelona har vært en skikkelig vitamininnsprøytning, selv om det også har vært slitsomt med 10 timers program hver dag og maks seks timer søvn hver natt. Etter at jeg kom hjem i går – som for øvrig var et relativt stort klima-sjokk, med skikkelig snøvær – gjorde det godt å sove 12 timer. Nå er formen bra igjen!

Og nå har jeg mye på hjertet. Bl.a. vil jeg fortelle om hvilke forelesere jeg synes var best på TechEd denne gangen. Av de jeg fikk med meg var det fire som skilte seg spesielt ut…

Plattsky.jpg.NET professor David Platt (www.rollthunder.com) var en av dem. Jeg deltok på hans leksjon om Loose Coupling in Practice: Composite UI Application Block (CAB) in the real world. Nokså kjente greier, spesielt siden Contiki win klienten er basert på dette, men likevel gøy å høre på en som har såpass peiling på dette. Han demonstrerte Smart Client Software Factory, som er videreføringen av CAB, og inspirerte meg veldig.

PatHelland2.jpgPatt Helland fra Microsoft (blogs.msdn.com/pathelland) var nok en enda større opplevelse enn ”Plattsky”. Jeg har allerede fortalt om foredraget hans på mandagen, men på fredagen hadde han en leksjon som var felles for alle hvor han snakket om The Irresistible Forces Meedt the Moveable Objects – om hvilke endringer vi står overfor i software bransjen i dag og de kommende årene, og om hvordan vi skal møte dem.

Patt er en visjonær og dyktig arkitekt med mye erfaring. Vil du bli ”blown away” så er dette mannen å høre på.

RoyO.jpgRoy Osherove hadde jeg gledet meg veldig til å høre på, og jeg ble ikke skuffet. Roy er guru på unit testing og alt som har med agile å gjøre, og jeg har hatt glede av bloggen hans, ISerializable, i lang tid. Jeg hørte på to av foredragene hans, først en interaktiv seksjon om unit testing tips og teknikker i Visual Studio 2008 og .net rammeverket, og deretter et 400-nivå foredrag kalt Deep Reflection – Thinks You Really Need to Know About Reflection 2.0.

Og etter hvert foredrag drar Roy frem gitaren og tar en liten trall om det som opptar ham. Skikkelig morro! Og hvem andre enn Pavel måtte stikke seg frem og hjelpe Roy med dette?! Han ble lovet et signert eksemplar av Roys bok for tjenesten :)

RoyPavel.jpg

IngoRammer.jpg Men Ingo Rammer fra thinktecture (kollega av Christian Weyer som gjestet Bergen i vår) var etter min mening den absolutt beste speekeren på TechEd i år. Han snakket om debugging i produksjonsmiljø, og avslørte en mengde triks som kan være ekstremt nyttige i de riktige situasjonene.

Men han kunne for så vidt ha snakket om hva som helst.., det hadde vært en fryd å høre på uansett.


comments powered by Disqus