Jentungen koder for første gang


tirsdag 1. mai 2018 Basic

Programmering er gøy

I dag har jentungen (8 år) og jeg programmert sammen for første gang, og vi storkoste oss!

Jeg har lenge fortalt henne at jeg har lyst å lære henne koding, og i dag hadde hun lyst. Så jeg lastet ned SmallBasic og så begynte vi å utforske sammen. Jeg viste henne hvordan man kunne få en skillpadde til å bevege seg, til å snu seg, og til å tegne en strek - og etter det var det egentlig hun som styrte showet og bestemte hva vi skulle tegne.

Hun syntes det var kjempegøy, og vi fikk oss noen gode latterkuler hver gang vi gjorde feil og skillpadden ikke gikk som vi hadde planlagt.

I tillegg til å gjøre enkle funksjonskall fikk vi også laget oss et par, enkle for-løkker. I løpet av programmeringsøkten (aner ikke hvor lenge vi holdt på) ble det også mange gode anledninger til å regne litt, og vi snakket om vinkler og grader. Spesielt da vi skulle tegne en A ble det ganske utfordrende. Programmering er et supert verktøy for å trene på matematikken, uten at det føles som en læresituasjon.

Her er et skjermbilde av SmallBasic med koden vår; hennes første program:

SmallBasic

SmallBasic er etter min smak et fint sted å begynne med programmering, med intuitiv og hjelpsom intellisense.

Her kan du se resultatet av programmet vi lagde:

Jentungens første program

Jeg har sett frem til denne dagen i flere år, og det gikk over all forventning. Nå sier hun vi må programmere i morgen også, så vi kan håpe dette er starten på mye lærerik morro sammen.


comments powered by Disqus