Jeg kjøpte Amiga i 1991


mandag 25. mai 2015 Historie

Den 21. februar 1991 kjøpte jeg min første datamaskin, en Commodore Amiga 500. Det vet jeg fordi jeg er i Haugesund og rydder gamle papirer, og da fant jeg garantibeviset.

Garantibevis

14 år gammel brukte jeg 4.790,- kroner på å kjøpe en boks som skulle vise seg å avgjøre hva jeg skulle drive med her i livet. Morsomt å tenke på..

Kvittering

Jeg savner Amigaen min.

Det gikk mest i spill selvfølgelig, og spillene jeg husker best / brukte mest tid på var SimCity, Oil Imperium, Ports of Call, Super Cars og Super Cars II, Lemmings, Gravity Force, Speedball 2: Brutal Deluxe, og Prince of Persia.

Speedball

Jeg har også gode minner fra Lotus Esprit Turbo Challenge, Test Drive, Battle Chess, Railroad Tycoon, Pinball Dreams og Pinball Fantasies, North & South, Kick Off, The Settlers, Lost Partol, IK+ og Street Fighter II.

Prince of Persia

Og så spilte jeg ett spill som jeg ikke vet hva heter - om noen skulle kjenne igjen hva jeg snakker om så si fra: Man er ombord på et romskip. Besetningen er roboter, og du ser dem ovenfra. Du kontrollerer én av robotene, men kan overføre deg selv til andre om du klarer å hacke dem. Det er om å gjøre å hacke større og sterkere roboter. Særlig mer enn det husker jeg ikke...

Ellers brukte jeg Amigaen mye til tegning, med Deluxe Paint, og jeg forsøkte å lage musikk med SoundTracker / NoiceTracker. Mitt første dataprogram skrev jeg i AMOS.

Er bare litt nostalgisk i dag :)


comments powered by Disqus