Oppsummering NDC London 2014


mandag 8. desember 2014 NDC

Nå har jeg akkurat kommet hjem etter en flott uke i London. NDC kan erklæres en stor suksess, og jeg har sugd til meg en hel masse inspirasjon.

I denne bloggposten vil jeg kun raskt liste opp de foredragene jeg synes var bra, samt foredrag som jeg dessverre ikke fikk sett - og som jeg derfor må huske å se på video. Flere blogposter inspirert av de mest spennende tingene fra konferansen kommer nok etterhvert.

Microservices og DevOps / Continuous Delivery

Før konferansen deltok jeg på workshop med Sam Newman og Tobias Vogel. Dette var beklagelig vis en nedtur: Jeg plukket opp et par tips, men alt i alt lærte jeg lite. Det bidro nok også til at jeg ikke gikk på så mange foredrag om temaet under selve konferansen.

Det var ikke det at workshopen var dårlig, men for meg var den litt for overfladisk og for lite hands-on. Jeg er nok allerede for kjent med temaet fra systemene våre i PSWinCom, og burde kanskje ikke ha forventet å få så mye ut av det.

De inspirerende og motiverende foredragene

 • Capability Red: Requirements at Scale med Liz Keogh var interessant, og Liz er alltid motiverende. Fikk med meg et par tips om hvordan man bør angripe ulike typer krav på ulike måter.
 • Deliberate advice from an accidental career med Dan North handlet om at vi må tenke på hvordan vi alle påvirker hverandre. Jeg satt med klump i halsen må jeg innrømme.
 • How Constraints Cultivate Growth med Shay Howe var en tankevekker. Først var jeg uenig i det meste av hva han sa, men så trigget han noen nye tanker jeg ikke har hatt før - som jeg trenger litt tid på å fordøye. Og så viste han en MacGyver-video :)
 • The Ghosts of Paradigms Past med Gary Bernhardt. Litt merkelig. Gary brukte 24 av de tildelte 60 minuttene, og budskapet nådde ikke helt frem. Men han er en spennende fyr som er opptatt av mye av det samme som det jeg er.
 • Kicking the complexity habit med Dan North. Har flere sider med notater fra dette foredraget..
 • The Architecture of Uncertainty med Kevlin Henney.

Foredrag mest for gøy

 • Abusing C# med Jon Skeet. Helt unyttig, men gøy.
 • The State of State med Bjørn Einar, Jonas og Dr. Einar fra Computas var som forventet gøy. Budskapet var: Bruk tilstandsmaskiner og actors.
 • Hypermedia in the Wizard's Tower med Einar W. Høst. Et innovativt og gøy foredrag, absolutt et høydepunkt synes jeg!

De tekniske foredragene

 • Beyond Rectangles in Web Design: CSS Shapes and CSS Masking av Razvan Caliman fra Adobe. Det dukket dessverre ikke så mange opp på denne sesjonen, men den var absolutt interessant og godt forberedt. CSS Shapes må jeg eksperimentere litt med.
 • Functional programming design patterns med Scott Wlaschin var underholdende og bra, selv om jeg har hørt det meste av innholdet fra ham før.
 • Write Your Own Compiler in 24 Hours med Phillip Trelford var onsdagens høydepunkt. Trelford brukte F# og fparsec til å implementere blant annet en Logo-kompilator. Midt i blinken for meg.
 • Designing for Extensibility med Miguel Castro var til å begynne med litt vel banalt, men den siste halvdelen var faktisk inspirerende, og noe jeg tror jeg kommer til å få bruk for.
 • Event Sourcing, Messaging and CQRS Basics med James Nugent. Det ble litt for grunnleggende - jeg hadde håpet på noe mer. Dessuten fremstod Nugent som en litt overlegen type, men alt i alt var det ok.

Foredrag som ikke stod til forventningene

 • asm.js, SIMD, and JS as a compiled-language virtual machine med Brendan Eich.
 • F#, this ain't a game med Andrea Magnorsky. Det var bra nok egentlig, men det var ment å inspirere utviklere som ikke har tatt i F# fra før, og det var ikke det jeg forventet eller trengte.

Foredrag jeg må se på video

Videoene fra konferansen kommer til å dukke opp på www.ndcvideos.com etterhvert. Her er listen jeg skal pløye meg gjennom når jeg får tid:

 • The Creativity Imperative (keynote) med Denise Jacobs. Fikk ikke sett den, men folk sa det var veldig bra.
 • Conventionally speaking med Jimmy Bogard.
 • How to Save the World Without Wearing Your Underpants on the Outside (Data Science) med Gary Short.
 • Making Steaks from Sacred Cows med Kevlin Henney.
 • Reactive Game Development For The Discerning Hipster med Bodil Stokke.
 • Being an Excellent Software Developer og The experimentation mindset med Doc Norton (det gikk rykter om at disse var bra).
 • Equivalence Classes, xUnit.net, FsCheck, Property-Based Testing med Mark Seemann.
 • Cage Match: Programming Language Throwdown with Jon Skeet and Gary Bernhardt
 • Firefox OS and the IoT med Jan Jongboom.
 • Not just layers! What can pipelines and events do for you? med Ian Cooper.
 • Mona Lisa, F# and Azure: simple solutions to hard problems med Mathias Brandewinder (en hyggelig fyr).
 • Deception, Responsibility, and Duck Punching JavaScript med Todd H Gardner.
 • Hacking through time and space med Cristiano Betta - mest for gøy sansynligvis.
 • Everything you need to know about .NET memory med Ben Emmett.
 • Unpacking Technical Decisions med Sarah Mei - fordi jeg lurer på om hun var flink.
 • A fragile internet of things med Erlend Oftedal and Einar Otto Stangvik - fordi presentasjonen skremte folk.

comments powered by Disqus