Mengenlehreuhr med Processing.js


søndag 9. mars 2014 JavaScript

Bergen CodingDojo i januar i år implementerte jeg en litt spesiell klokke - en Mengenlehreuhr - sammen med Stian. Vi brukte Quil, som er et processing-biblotek for Clojure.

Nå har jeg forsøkt meg litt på processing i JavaScript også - med Processing.js. Og hvis alt fungerer som tiltenkt skal du kunne se den samme klokken live nedenfor (...hvis du leser dette i RSS-feeden må du nok klikke deg inn på bloggen).

Jeg har plassert viserne til en vanlig klokke oppå Mengenlehre-klokken, slik at det går an å resonere seg frem til hvordan den virker.

Å programmere dette i JavaScript var ikke noe problem, og Processing.js er nok dermed noe jeg kommer til å eksperimentere mer med. Er du interessert i å se hva som skulle til for å lage klokken er det bare å velge "view source" på bloggposten.

Kanskje jeg skal forsøke meg på et spill neste gang?! Noen som har en ide til hva jeg kan lage kanskje?


comments powered by Disqus