torsdag 9. januar 2014 CodingDojo Clojure Kata
I går deltok jeg på Bergen CodingDojo. Det var alt for lenge siden jeg hadde vært der, men i år skal jeg forsøke å gå oftere, for det er nemlig veldig gøy.
Etter pizzaen skulle vi gjøre en kodekata som heter Berlin Clock: Gitt et klokkeslett som innput skal du produsere output som representerer en grafisk klokke, nærmere bestemt en Mengenlehreuhr.
Stian Eikeland (vinner av utviklernes julekalender 2013) var også med, og jeg spurte om jeg kunne få parprogrammere med ham. Han ville jobbe med Clojure, og det er jo gøy.
Første del av oppgaven gjorde vi testdrevet. Vi var egentlig ganske grundige, og brukte Clojures styrker i forhold til hvordan vi internt representerte elementene i klokken. Koden vår var nok ganske langt unna det de andre gjorde, men når man velger å “lispe” er det å forvente.
Etter konvertering fra et klokkelsett til en representasjon bestående av lister av Clojure-keywords ville vi forsøke å lage en grafisk representasjon av klokken. Stian hadde funnet frem til et biblotek som heter Quil, som kombinerer Clojure og Processing. Processing er et API/programmeringsspråk/utviklingsmiljø som tar digital tegning til neste nivå, og er noe jeg har hatt lyst til å se nærmere på ganske lenge.
Og her ser du hvordan klokken vår ble seende ut til slutt:
Stian har gjort tilgjengelig koden vår på github, så ta en titt om du vil.
Det var ikke så veldig mange folk på dojo-møtet, men likevel var det ganske mange programmeringsspråk i sving. I tillegg til vår løsning i Clojure fikk vi se Java, C#, Go, Ruby, Python og JavaScript, og vi så grensesnitt i Swing, HTML og ASCII.
Bergen CodingDojo anbefales på det varmeste for alle som har lyst til å møte andre programmerere i en uformell og ufarlig setting, eksperimentere med nye ting, og rett og slett ha det gøy med koding.