Sommerens bøker


søndag 21. juli 2013 Bøker

God sommer! Jeg tenkte bare jeg skulle gi en liten lyd fra meg for å fortelle om hvilke bøker jeg leser mens jeg nyter ferien. Her kommer en oversikt over bøkene som ligger rundt meg akkurat nå..

WP_000449

Understanding Computation (computationbook.com)
.. er en bok jeg ganske tilfelding kom over like før ferien. Den ble publisert i mai i år, og virket spennende fordi den lovet en mere praktisk og pragmatisk vinkling til et tema jeg allerede er kjent med. Boken er nå lest. Den levde opp til forventningene, og gav meg faktisk mye inspirasjon. En mere komplett vurdering av boken er planlagt for en fremtidig blogpost.

Metaprogramming in .NET (manning.com/hazzard)
Yepp, det er på tide å ta på seg arbeidshanskene og begynne å grave i CodeDom, Reflection.Emit, LINQ Expressions, IL rewriting med mere. Her finner jeg noen av mine "blinde punkt" på .NET-plattformen, og disse er det på tide å fylle med kunnskap. Jeg har såvidt begynt på boken, og gleder meg veldig.

CLR via C#, Fourth Edition (via Amazon)
Denne boken har fått en masse skryt, av folk som sier den passer for utviklere som allerede har mye erfaring med .NET-plattformen. Jeg håper denne boken – sammen med Metaprogramming in .NET - vil ta meg til et nytt nivå som .NET-utvikler i løpet av høsten. Jeg regner med å generere mange ideer fra dette, og eksperimentere en god del med teknikkene jeg leser om.

Gödel, Esher, Back: An Eternal Golden Braid (wikipedia)
GEB har jeg snakker om før, og jeg begynte vel å lese på den for et år siden. Men i sommer har jeg børstet støvet av den, og har nå kommet et godt stykke. Dette er potensielt den mest fantastiske boken jeg noen gang har lest, men også ganske krevende. Anbefaler ALLE å gi den et forsøk!

Blue Remembered Earth (via Amazon)
Tre tunge programmeringsbøker pluss en murstein full av matematikk, logikk, filosofi og informasjonteori gjør at man av og til må ha Noe Helt Annet. Derfor har jeg nettopp kjøpt den siste romanen til Alastair Reynolds, en av mine favorittforfattere i science fiction/space opera-sjangeren.

Det var det! Jeg er ganske fornøyd med valgene mine denne gangen – ingen skuffelser, og mye inspirasjon sålangt.

Så.., hva leser du?


comments powered by Disqus