Hackere og malere


tirsdag 25. desember 2012 Bøker

graham

Paul Graham er en kjendis i utviklerverden. I tilfelle du ikke har hørt om ham vil jeg gjerne rette på det nå. I 1995 startet graham selskapet Viaweb, som ble internetts første Application Service Provider (ASP). De lagde et produkt som lot folk bygge online butikker, og utviklingen ble gjort i programmeringsspråket Common Lisp. Tre år senere ble produktet deres solgt til Yahoo! for 50 millioner dollar i Yahoo!-aksjer.

På 90-tallet skrev Graham to bøker om Lisp, og "On Lisp" (tilgjengelig som PDF) regnes som en betydningsfull klassiker. Paul har også en webside med flere velkjente artikler om Lisp's betydning – f.eks. Beating the Average fra 2001 – og artikler om mange andre, spennende tema.

I 2005 var han med å stifte finansieringsselskapet Y Combinator, som har hjulpet igang en rekke teknologi-startups. Han står dessuten bak den populære lenke-tjenesten Hacker News. Graham er også utdannet Master of Science og Doctor of Philosophy fra Harvard.

En bok du bør lese..

Hackers & Painters: Big Ideas from the Computer Age er en samling av Paul Grahams essays, og ble publisert i 2004. Jeg bestemte meg for å lese boken i romjulen i år, og foreløpig har den overgått alle mine forventninger.

Paul Graham takes on big ideas writing with a grace, clarity and humor rare not only among his sister and brother geeks, but among the best writers anywhere. - David Weinberger

Hackers & Painters er ikke bare skrevet for utviklere, men for alle som er interessert den teknologiske tidsalderen vi befinner oss i. Graham forklarer hvem vi utviklere er, og hva programmering er for noe. Hans innsikt i hvordan samfunnet og mennesker fungerer er imponerende, og hans kunnskap om å skape vellykkede teknologiselskaper er inspirerende og nyttig.

Boken er variert, lettlest, og anbefales på det sterkeste! Du vil sansynligvis ikke være enig i alt hva Graham har å si, men han vil garantert få deg til å tenke interessante tanker.


comments powered by Disqus