Bjarte liker kurs [Luke 13, 2012]


torsdag 13. desember 2012 Julekalender Scala

Jeg møtte Bjarte S. Karlsen på Digitalkonferansen i Kristiansand nå i høst, men jeg har lenge vært oppmerksom på ham på twitter. Som utvikler føler han seg nok mest hjemme på Java-plattformen, og programmerer da gjerne i Scala. Han har også en del erfaring med mobilutvikling, og en fortid i Go Mobile – et selskap jeg kjenner godt til.

bjartek

Hvem er du?
En utadvent og engasjert utvikler som liker å utforske programmeringspråk og paradigmer.

Hva er jobben din?
Seniorkonsulent hos Knowit på Sørlandet. 

Hva kan du?
Kode i forskjellige språk og paradigmer. Løse problemer på en elegant måte.

Hva liker du best med yrket ditt?
Løse et komplisert problem på en elegant måte.


Faglig påfyll med coursera kurset prog-fun

Hvordan skal man holde seg oppdatert og utfordre seg selv? Det var spørsmålet jeg stilte meg da tiden var inne for å starte pappa-permen med mitt 1. barn. Jeg vurderte å jobbe meg igjennom SICP, kode en av de mange ideene jeg aldri får tid til, lage mongodb/play eksempler eller lese en god bok som  tapl eller Purely functional Data Structures.

Men valget ble enkelt da Typesafe annonserte at de skulle arrangere et kurs i funksjonell programmering med selvest Martin Odersky på Coursera (red: Utvikleren bak Scala).

I denne blogposten vil jeg fortelle litt om min erfaring med å ta et kurs på Coursera, og litt om hva du kan forvente av akkurat dette kurset.

image

Dette var mitt første kurs på Coursera, så jeg forventet at det ville ta litt tid å sette opp miljø og få alt til å fungere. Jeg ble overasket over hvor lett det gikk. Kurset hadde grundig dokumentasjon til hvordan man setter opp miljøet med tilhørende videoer. En eksempeloppgave var også klargjort for at man skulle bli kjent med måten å jobbe med oppgaver på. Hver uke ble det presentert nye videoer og alle uker untatt uke 5 fikk man en ny oppgave.

Oppgavene

Jeg ble positivt overasket over hvor bra oppgaveoppsettet fungerte i dette kurset. Hver oppgave ble gradert fra 0 til 10 poeng. 20% av oppgaven ble bestemt ved stilen til koden ved bruk av scalastyle mens de resterende 80% ble bestemt av tester.

Måten levering og gradering av oppgaver fungerte på synes jeg var spesielt elegant. Typesafe har skrevet en egen SBT plugin som gjorde at man kunne kjøre en submit kommando for å sende inn oppgavene. Vurdering av oppgavene ble presentert under hver oppgave på websiden etter en liten ventetid.

Noen problemer var det med oppgavene.

  • Noen av testfeilene man fikk i rapportene på websiden var litt kryptiske.
  • Enkelte av oppgavene var lagt opp slik at man ikke helt så det store bildet i det man løste hvis man ikke studerte oppgavene litt nøye.

Oppgavene startet ganske teoretisk og matteorientert. Etterhvert ble de mer praktiske og sammensatte.

Videoene

Videoene var alle av Martin Odersky, noe jeg synes var veldig positivt. Slidene Martin brukte var interaktive og han brukte en tablet m/penn for å skrive på dem. Dette synes jeg fungerte utrolig bra og det gjorde det lett å følge med på det som ble presentert. En annen veldig kul funksjon i videoene var at de av og til ble avbrutt med spørsmål. Man måtte enten skrive inn litt kode eller velge et svar. Alle spørsmål var frivillige slik at hvis man ikke viste svaret var det lett å komme videre.

Spørsmålene var tydelig markert i videoen, noe som gjorde at man viste at her måtte man følge med!

Det eneste negative med videoene var at i noen av dem var volumet litt lavt. Jeg kompenserte for dette med å bruke øreklokker.

Hver uke kom det mellom 1 til 2 timer med videomateriale fordelt på flere vidoer.

Innholdet i videoene var også veldig grundig og bra. Martin gikk nøye gjennom hvordan scala fungerer, og dekket en god del grunnleggende emner man bør kunne for å programmere effektivt med språket. Men det er fremdeles en god del avanserte teknikker som ikke er dekket så det er definitivt rom for et påbyggende kurs.

Konklusjon

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. I snitt brukte jeg 4-5 timer hver uke på dette. Noen oppgaver gikk fortere mens andre tok litt mer tid. Jeg føler at tiden jeg investerte var godt brukt.


comments powered by Disqus