Torbjørn, hvor er du?


søndag 9. september 2012 kjempekjekt.com

Det har vært litt stille her en stund nå. Jeg har også vært ganske fraværende fra diverse sosiale medier i flere måneder, og det er ikke likt meg. Hva skjer? Har Torbjørn endelig blitt utbrendt? Eller har han mistet interessen?

Neida – jeg har det ganske bra, og interessen for programmeirng er sterkere enn noen gang. Men det skjer ganske mye, og jeg har rett og slett hatt behov for å koble av i forhold til blogging, twitring og min vanlige forum-aktivitet.

Ikke at jeg ikke har forsøkt å blogge. Jeg har lest flere bøker jeg har lyst å anbefale, sett foredrag jeg har hatt lyst til å kommentere, og gjort meg mange erfaringer og tanker jeg føler jeg burde ha delt. Og jeg har startet ganske mange bloggposter de siste 4-5 månedene som jeg desverre ikke har maktet å fullføre. Jeg har til og med et par påbegynte screencasts liggende som det hadde vært kjekt å kunne publisere en dag.

Så hvorfor har jeg ikke tid?

Vel.., jobben er én faktor; den er både mere krevende og mere interessant enn på lenge. Det siste året har jeg jobbet med et veldig spennende prosjekt som nok må sies å være det største jeg har gjort sålangt i karriæren. Da er det naturlig at jobb-tanker flyter over til fritiden, og diverse hobbyprosjekter har måttet vike. Vi har også nylig tatt teamet jeg leder fra å være 4 til å nå bli 6 utviklere, og jeg forsøker å fokusere på å være en god veileder for gjengen – noe som også må ta litt fokus.

Det betyr derimot ikke at jeg ikke koder ting utenom jobben lengre – for det gjør jeg nok også mer enn noen gang. Det går mye i Clojure for tiden for å si det sånn.

Men jeg har dårlig samvittighet i forhold til mangelen på blogg-aktivitet, og det er det jeg forsøker å bøte på med denne posten. Jeg vil gi et livstegn fra meg, og si til dem som fortsatt "er her" at jeg har tenkt å komme tilbake. Jeg har for eksempel tenkt mye på hva jeg skal gjøre i desember i år, for jeg har ikke tenkt å slippe suksessen med å lage en julekalender for utviklere. Jeg har vurdert å presentere 24 algoritmer, eller 24 generelle konsepter fra programmeringsverden. Jeg har også vurdert å gjøre det om til en slags konkurranse, eller å lage et komplett program (f.eks. et spill) i løpet av 24 små episoder. Jeg har ikke landet på noen av ideene enda, og tar gjerne tilbakemelding på hva folk ville synes var interessant og gøy.

Nå håper jeg det ikke blir lenge til neste blogpost kommer, men jeg vil ikke love noe - det vil bare generere mer, dårlig samvittighet. Så håper jeg at det neste jeg har å fortelle vil være noe verdifullt, noe du vil ha nytte av å lese.

Vi sees igjen!


comments powered by Disqus