Programmering er et spill


fredag 17. juni 2011 Gamification Polyglot Spill

Er du hekta på spill? Digger du å samle poeng og “badges”? Er du alltid nødt til å vinne, og gjør alle situasjoner om til en konkurranse? Den egenskapen kan du bruke til å bli en bedre programmerer!

so_tormaroeDet finnes nemlig mange steder hvor man kan bruke sin programmeringskunnskap til å konkurrere, og å få verdifull erfaring på kjøpet. Blant de mest populære sitene har vi f.eks. StackOverflow, som i praksis har tatt helt over den rollen som internett-forumene hadde for noen år siden. Hvis du er flink kan du svare på spørsmål, hvis du ikke er så flink kan du stille spørsmål. Og samme hva du gjør så får du poeng, låser opp nye ting du kan gjøre, og samler badges i gull, sølv og bronse. Jeg tror de fleste ble ganske overrasket da de så hvor avhengighetsskapende dette faktisk var.

Og ikke glem at StackOverflow har en haug med datter-sites som kan være like interessante, som for eksempel programmers.stackexchange.com, som er mere diskusjonsorientert, codereview.stackexchange.com, hvor du kan få folk til å vurdere koden din, og codegolf.stackexchange.com, som handler om programmeringsoppgaver og konkurranser. Det finnes egne varianter for spillutvikling, brukeropplevelse, QA-prosessen osv.

phpGolf5Code Golf er forresten et begrep som betyr å konkurrere om å lage det minste programmet som løser et gitt problem. Det finnes et hav av sider dedikert til denne formen for programmering. Et eksempel er phpGolf.org, som er utviklet av noen norske entusiaster. Utviklere interessert i Clojure kan prøve seg på 4Clojure.

Et annet sted jeg har tilbrakt endel tid er Euler Project. Her er det et hav av oppgaver man kan løse i valgfritt språk / verktøy. Også her blir man rangert, der er ulike nivåer man kan oppnå, og man får et badge man kan bruke til å skryte til omverdenen.

coderwallCoderwall er en ganske fersk site som utelukkende baserer seg på at folk vil vise seg frem, at de er stolte av hva de gjør, og at det er gøy å samle på “speidermerker” (evt. russeknuter). Siten kobler sammen og analyserer kontoer du har andre steder – som github og codeplex – og gir deg merker basert på hva du faktisk har oppnådd.

Betydningen av å leke og å ha det morro skal ikke undervurderes. Vi lærer lettere når vi har det gøy – dette viser både sosial og neural forskning - og konkurranseelementet stimulerer oss til å stå på og ikke gi opp.

Å bruke tid på disse sitene er derfor positivt for din utvikling som programmerer. De kan holde interessen din oppe over lengre tid, de kan eksponere deg for mange ulike oppgaver du må tenke gjennom, og ikke minst de setter hjernen din i en modus hvor den lærer bedre. At vi lærer mest av våre feil er en myte – det er mange, små suksesser som gjør deg til en bedre utvikler!

Legg igjen en kommentar om du har du tips til andre programmeringskonkurranser eller sites/communities som stimulerer deg på denne måten…


comments powered by Disqus