Uke 16, 2011: MongoDB, bloggen og påske


fredag 22. april 2011 kjempekjekt.com

Uke16Denne uken begynte med parprogrammering og TDD, og det er alltid bra. Vi jobber med spennende, ny funksjonalitet for tiden, i krysningspunktet mellom web og mobil. Det skal bli spennende å få tilbakemelding på hva vi har laget utover våren…

Jeg har også jobbet litt mer med MongoDB; jeg har blant annet satt meg inn i sikkerhet og autentisering. Ikke at det akkurat er mye å sette seg inn i – MongoDB støtter kun en helt basic bruker-modell. Jeg har også sett på ulike muligheter for backup av Mongo-baser.

Og hva har jeg fått til på fritiden?

Bloggen har fått seg en liten vårrengjøring denne uken. Du legger kanskje merke til at jeg nå har en annen “topp” på sidene, og at bloggen nå presenterer seg som PROGRAMMERINGSBLOGGEN. Jeg satser på å bygge det opp som en merkevare fremover. For dette er vel den beste bloggen om programmering på norsk, eller hva?

Jeg har også opprettet en fan-side for bloggen på facebook. Hvis du henger på facebook, og det gjør vel de fleste, så er det kult om du trykker på liker-knappen. Da kan du bruke facebook til å holde deg oppdatert på hva som skjer på bloggen min.

(Dette facebook-greiene er bare et eksperiment, og hvis det ikke blir nok aktivitet på det så kommer jeg til å drite i det)

Og så har jeg løst fire Euler-oppgaver siden sist – jeg er nå oppe i det magiske tallet 33 av i alt 333 oppgaver. Denne uken fant jeg blant annet den millionte leksikalske permutasjonen av sifrene 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9 og den nøyaktige omkretsen (under 1000) som gir flest mulig forskjellige rettvinklede trekanter.

Ellers kan jeg nevne at Joy of Clojure dumpet ned i postkassen på mandag. Så jeg har nok å lese på for tiden. Men påskeferien skal først og fremst vies familien, solen skal slikkes, og grillmaten nytes – så nå roer jeg ned kodingen for en liten stund.

God Påske alle sammen!!!


comments powered by Disqus