Forberedelser til NDC 2011: Onsdagen


søndag 10. april 2011 NDC

ndc2011

En av årets største begivenheter vil for meg være Norweginan Developers Conference i Oslo Spektrum. I fjor var vi på QCon i London, men i år skal vi tilbake til nordens beste utviklerkonferanse. Og denne gangen stiller vi i PSWinCom også som utstillere med egen stand. Så hvis du vil slå av en prat er det bare til å ta turen innom i pausene!

Programmet for konferansen begynner å bli ganske klart nå, og jeg har selvfølgelig begynt å se på hvilke forelesninger jeg skal gå på. I denne blogposten tar jeg for meg onsdagen – de to andre dagene kommer i egne poster.

10:20

Robert C. Martin (a.k.a. Uncle Bob) har betydd mye for meg de siste årene - han har vært en viktig inspirasjon i forhold til ren kode, testdreven utvikling og god objektorientering. Men nå synes jeg faktisk det er enda mer spennende at også han har blitt bitt av Clojure-basillen. I år starter han med et foredrag han har kalt Clojure – The Last Programming Language. Han skal ta for seg 50 år med utvikling av prorammeringsspråk, diskutere hvor vi har endt opp i dag, og hvordan det ultimate språket ser ut. Tror jeg blir nødt til å få med meg dette, selv om jeg allerede er Clojure-frelst…

11:40

Jeg kan ikke noe for det: Jeg har skikkelig sansen for Scott Bellware. Han er en rebell som stiller spørsmål ved etablerte sannheter, og legger ikke fingrene mellom når han kritiserer det han mener er feil i bransjen vår. Foredraget hans, som han har kalt Beyond Agile, virker lovende og pragmatisk.

13:40

I første slot etter lunch tror jeg SpecFlow: Pragmatic BDD for .NET blir det mest spennende foredraget. Jeg tror SpecFlow har utviklet seg endel siden jeg så det for første gang, og det kan være greit med en oppdatering. En praktisk demo av BDD kan også være kjekt å få med seg om det gjøres riktig.

15:00

Her kommer det første problemet på onsdagen. Klokken tre er det minst to forskjellige foredrag jeg gjerne skulle deltatt på.

Det første heter Let me introduce my Moncai!. Den mest sexy nettsky-hosting-provideren i Ruby-verdenen heter Heroku, og Moncai er en ny tilbyder som lover å levere noe like kult til dem som ønsker å utvikle for .Net-plattformen.

Men minst like fristende, og sansynligvis mere matnyttig, er Michael Feathers foredrag The Mistake at the Heart of Agile (and how to get past it). Michael er ikke den mest energiske showmannen på NDC, men han er veldig smart, og har alltid noe vel gjennomtenkt å tilby.

16:20

I den nest siste sloten er jeg også litt usikker. Det frister blant annet å delta på Test-driven JavaScript in practice. Beskrivelsen sier det blir mye koding, og det høres kjekt ut.

Men Kevlin Henney og Anders Norås skal også opp på scenen sammen og introdusere det de kaller The FLUID Principles. Jeg har ikke sjekket hva det dreier seg om, men det aner meg at det kan bli interessant.

17:40

Jeg kommer nok til å avslutte dagen slik jeg startet – med Uncle Bob. Denne gangen skal han snakke om The Transformation Priority Premise. Det dreier seg om en ny, formell måte å tenke og praktisere TDD på. Det er flott at Uncle Bob endelig kommer med noen nye ting – han har fortalt de samme historiene om SOLID, Clean Code og Craftsmanship ganske mange ganger nå.

Følg med for flere NDC-planer…


comments powered by Disqus