flere pragmatiske bøker bestilt


mandag 28. mars 2011 Bøker

Jeg har lest mye bra programmeringsbøker de siste månedene. Land of Lisp har gitt meg en dypere innsikt i bruk av symboler i Lisp, og gitt meg en bedre forståelse for hva funksjonell programmering betyr i praksis. Seven Languages in Seven Weeks var en spennende reise jeg vil anbefale alle. Spesielt gav den meg et bra innblikk i hva Prolog har å tilby, den viste meg hvor elegant språket Io er, og den gav meg på nytt lyst til å lære Haskell.

Jeg har også pløyd meg gjennom et par DSL-bøker i år. Den første var Language Implementation Patterns, som var en god, praktisk introduksjon til hvordan man implementerer språk. Den andre var Domain Specific Languages av Martin Fowler or Rebecca Parsons, som viste seg å være en meget god lærebok.

Og så har jeg lest ferdig Code, som jeg fortalte om i 3 leste, 3 jeg leser, 3 jeg vil lese. Den har vist meg digitallogikkens og microprosessorens unnfangelse, og gitt meg mye bedre forståelse for hvordan datamaskinen faktisk fungerer. Jeg vet ikke om den har gjort meg til en bedre programmerer, men den har gitt meg økt respekt for hva folk har fått til. Jeg står stolt på giganters skuldre!

Og nå har jeg bestilt et par bøker til…

Begge er fra The Pragmatci Bookshelf. Jeg har nemlig fått veldig sansen for bøkene jeg har lest fra det forlaget.

ahptl_largecoverppmetr_largecover

Den første heter Metaprogramming Ruby: Program Like the Ruby Pros. Den fokuserer på det som gjør Ruby unikt, de mest avanserte egenskapene, og jeg gleder meg til å sette fingrene i en bok som virker å være svært praktisk.

Den andre heter noe så kult som Pragmatic Thinking and Learning: Refactor Your Wetware, og er skrevet av legendariske Andy Hunt. Den handler om hvordan hjernen fungerer, hvordan vi lærer, og hvordan vi fokuserer. Jeg gir den en sjangse, og håper den vil inspirere og gi meg noen nye triks.

Noen andre som vil dele hva de leser på for tiden..?


comments powered by Disqus