Git


fredag 11. februar 2011 Jobb Git

git-logoI dag har jeg holdt ziptalk om Git – det raske versjonskontrollsystemet. Jeg har brukt git litt på privaten, spesielt opp mot Github da selvfølgelig, men nå følte jeg det var på tide å lære det orntlig, og å se om det kunne gi teamet vårt noen fordeler. Vi bruker subversion i dag, men har behov for å bruke branching mer effektivt – i forhold til hyppigere deployment – og jeg tror Git kan være veien å gå.

Linus Torvalds has quipped about the name "git", which is British English slang for a stupid or unpleasant person: "I'm an egotistical bastard, and I name all my projects after myself. First Linux, now git."

The official Git wiki also gives a number of alternative explanations and backronyms for the name, including "Global Information Tracker".

Ziptalken var basert på det tutorialet du finner på gitref.org, og anbefales til alle som trenger en introduksjon. Ellers finnes det en gratis online-bok som virker grei på progit.org, og git wikien en selvfølgelig også en naturlig referanse..

Ellers må jeg nevne at jeg er en typisk kommandolinje-fyr, og har stort sett brukt git på den måten. Men i går installerte jeg litt porselen i form av Git Extensions for Windows, og sålang må jeg si at jeg er imponert. Denne integrasjonspakken bør gjøre git spiselig for de fleste.


comments powered by Disqus