.net ninja på DBA-kurs


mandag 24. januar 2011 Jobb Databaser

Denne uken skal jeg og en kollega på kurs i SQL Server. Kurset heter Maintaining a Microsoft SQL Server 2008 Database.

Hææ? Skal du bli DBA nå eller?

Jeg kan komme på i alle fall tre gode grunner til at du skulle synes dette er litt merkelig, og jeg føler derfor jeg har et lite forklaringsbehov.

For det første er jeg en hardbarka koder, og er vel egentlig ikke så  opptatt av hva som skjer etter produksjonssetting?! Jeg ville satt mer pris på å lære om kompilatorbygging, domenedrevet design eller et nytt programmeringsspråk.

Dessuten har jeg jobbet med SQL Server i årevis, og burde vel kunne det som trengs nå?!

Og sist men ikke minst har jeg jo assosiert meg sterkt med NoSQL-bevegelsen, og fikk til og med tittelen db4o Valued Professional i 2010 – så disse relasjonsgreiene er vel ganske så avleggs uansett, eller hva?

Jeg har gått litt i meg selv og funnet at jeg har enkelte kunnskapshull jeg ønsker å tette. DBA-kurset skal tette ett av dem. Jeg ønsker å kunne uttale meg med autoritet om temaer som backupstrategier og katastrofeberedskap, og vite hvordan man sett opp SQL Server til å yte optimalt under gitte forutsetninger.

For selv om jeg har brukt SQL Server mye, så vet jeg at det er mye jeg ikke vet. Og selv om mange løsninger hadde blitt bedre med en ikke-relasjonsoritentert databaseløsning, så er realiteten den at vi som oftest fortsatt forholder oss til en eller annen relasjonsdatabase. Jeg har derfor bestemt for å innrømme en av mine svakheter, utfordre meg selv, og en gang for alle bli god på SQL Server.


comments powered by Disqus