Link-kavalkade 2010


tirsdag 28. desember 2010 .net ninja

For dem som har litt tid til overs i romjulen presenterer jeg her inteessante linker jeg har samlet på i året som gikk.

Interessante blogposter og andre websider

Jeg har ikke fulgt like nøye med i blogsfæren i år som jeg gjorde i 2009, og mange av de linkene jeg har funnet mest interessante er heller ikke ting som er skrevet i fjor. Et par blogger jeg likevel har fulgt nøye med på er to norske programmeringsblogger, med folk fra to av norges fremste konsulenthus. Jeg snakker om Sterk Blanding og BEKK OPEN.

Andre linker jeg vil anbefale: Scenario Driven Tests (Ayende Rahien) | The Tortoise and the Hare (Robert C. Martin) | Teach Yourself Programming in Ten Years (Peter Norvig) | Create a Language Compiler for the .NET Framework | Nifty Assignments fra stanford.edu (gode ideer til programmeringsoppgaver) | Agile Skills Project Wiki | Literate Programs (en wiki hvor artiklene er både et dokument og kode som kan lastes ned, kompileres og kjøres).

Og til slutt anbefaler jeg å lese denne eposten fra Alan Key, hvor han snakker om objektorientering og “messaging”.

Interessante videoer

Jeg har sett mange foredrag og intervjuer på InfoQ i år. Her er noen av de mest spennende: Brian Foote and Dave West Discuss Craftsmanship | Exploring Dynamism | Radical Simplification Through Polyglot and Poly-paradigm Programming | Responsive Design med Kent Beck | Paneldebatt om Future of Programming Languages.

Ellers finnes det mange, gode presentasjoner fra NDC 2010 her, og er du interessert i Clojure kan jeg anbefale Full Disclojure-kanalen på vimeo. Og sist men ikke minst, om du ikke har sett den allerede så bare du ta en titt på Erlang: The Movie.

Bøker du kan lese på nettet

Her er tre forskjellige bøker jeg har tenkt å lese – har bare ikke kommet så langt. Den første er den populære Getting Real fra 37signals. Du kan lese den på nettet, eller kjøpe den enten som PDF eller i dødt tre. Den neste er Peter Seibels Practical Common Lisp, en god bok for dem som vil lære seg det språket. Og til slutt en online bok/tutorial som heter Learn You a Haskell for Great Good, som jeg skal lese når jeg får lyst til å se på Haskell igjen.

software

I løpet av et år tester jeg ut ganske mange rammeverk, biblotek og programmer som er mer eller mindre nyttige for meg som utvikler. Noen av de mest interessante i 2010 var: MongoDB | Reactive Extensions for .NET (Rx) | Beanstalk (a simple, fast work queue) | Gosu (a 2D game development library for Ruby and C++) | Baretail | Large Text File Viewer.

Ting jeg ikke fikk tid til å se nærmere på

RubyGame | Prawn (PDF-generering i Ruby) | GraphViz (Graph Visualization Software) | Flot (a pure Javascript plotting library for jQuery) | Twibot (Ruby twitter bot framework) | TreeTop (et språk for å beskrive språk) | Inno Setup | Google Prediction API | nSubstitute (a friendly substitute for .NET mocking frameworks – se også Fake It Easy) | AutoBuildTool (a continuous testing tool for .NET) | TrueStory (Agile tool, mulig alternativ til AgileZen).

Dessuten syntes jeg denne siden var kul, og jeg fikk lyst til å lage noe sånt selv. Siden er rett og slett en kommandolinje laget i javascript.


comments powered by Disqus